УСПЕШНО ОДРЖАН ТУРНИР ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У ОДБОЈЦИ НА ПЕСКУ

На новим теренима за одбојку на песку на градском купалишту “Пескара” у Зрењанину одржан је протеклог викенда, успешно, четврти турнир овогодишњег првенства Србије у том спорту. Учешће су узеле 42 екипе и то 26 у мушкој и 16 у женској конкуренцији.

Одбојка на песку је нова дисциплина у породици спортова и у нашој земљи и нашем граду и сваке године Зрењанин има своје представнике на овом турниру. Ово је у организационом смислу пре свега, летњи спорт, али  је ово и олимпијска дисциплина, Турнир “Банка Поштанска штедионица лиге у одбојци на песку” организовали су Спортски савез града Зрењанина и Одбојкашки клуб “Клек Србијашуме”, а под окриљем Одбојкашког савеза Србије.

У конкуренцији мушких екипа победници су Ђорђе Клашнић и Марко Плавшић, који су резултатом 2:0 у сетовима савладали Дамјана Пушоњића и Вукашина Рајковића. Бронза је припала тиму у саставу Гаврилов/Милић. У женској конкуренцији, пар Горана Мрђан/Александра Алексић савладао је Наташу Савовић И Катарину Раичевић резултатом 2:1. Треће место освојиле су Марија и Тамара Миљевић.

Победницима су медаље и трофеје уручили Симо Салапура, помоћник градоначелника Зрењанина, као и представници Спортског савеза града и Поштанске штедионице.

Прошле године управо за ову намену изграђени нови терени на Пескари, који су овог лета добили и додатне садржаје а цео комплекс, пре свега,је осмишљен на корист посетиоцима купалишта и грађанима Зрењанина.

Ово је била пета сезона у којој је наш град домаћин једног од турнира, а по други пут одржан је на теренима на Пескари.

 Петровград.орг & Град Зрењанин, Спортски савез града