СПОРТСКЕ УТАКМИЦЕ КАО ДЕО ПРОСЛАВЕ ПРАЗНИКА ГРАДА И ОСЛОБОЂЕЊА 1918.

Поводом Празника града Зрењанина и Дана ослобођења, 17. новембра, одржан је низ различитих манифестација. У прославу јубилеја су се укључили и спортисти и рекреативци који су  у организацији Команде за развој Банатске бригаде, учествовали на четвртом спортском сусрету у старој спортској хали популарном“Медисону”.

У најстаријој наменској спортској дворани у Србији одржан је турнир у малом фудбалу, одбојци и баскету “3 на 3” и пошто то могућности у том спортско-сајамском објекту дозвољавају, мечеви су се играли истовремено, на три терена.

Учешће су узели припадници Гарнизона Војске Србије у Зрењанину – Команде Банатске бригаде, Градске управе Зрењанин, јавних предузећа и спортских организација и клубова града Зрењанина. Отварању турнира присуствовао је и помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура, који је истакао да се ових дана, као и читаве ове године, обележава век од Великог рата.

„ Окупили смо се и данас овде, заједно с припадницима Команде за развој банатске бригаде, јавним предузећима, спортским организацијама, да би се пре свега дружили, обележавајући овај значајан историјски датум за нашу државу, али и Празник града и Дан Команде Банатске бригаде „- казао је Салапура.

Допринос успешној организацији овог догађаја дали су и Јавна установа “Спортски објекти” и Спортски савез града Зрењанина.

Петровград.орг и Град Зрењанин (Фото: Александар Блануша)