САЊА ЦВРКОТА И ШАМПИОНКЕ „ЗАДРУГАРА“ СПРЕМНЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ

Чланице сениорске екипе карате клуба “Задругар” из Лазарева, у саставу Сања Цвркота, Марина Радичевић, Радмила Вукеља са панчевком Тамаром Живић, предвођене тренером Милошем Ерићем, освоjиле су Премиjер лигу Србиjе у сезони 2017/18. и тиме по други пут у клупскоj историjи постале екипне првакиње државе. За каратисткиње “Задругара” и тренера Ерића приређен је приjем у Градскоj кући. Приjему jе присуствовао и одборник у Скупштини града Зрењанина из Лазарева Ненад Jоксимовић.

Наjуспешниjа каратисткиња и капитен “Задругара” Сања Цвркота каже да у наредноj години полако креће ка главном циљу – Олимпиjским играма у Токиjу, где ће карате бити по први пут заступљен међу олимпиjским спортовима.

„Презадовољне смо овим резултатом, мислим да jе и тренер презадовољан, с обзиром да у почетку ниjе био оптимиста. Мени jе ова година била веома успешна, за разлику од прошле када сам доживела повреду колена, операциjу и дужу паузу, била сам првакиња државе, Балкана и поjединачно и екипно, освоjила сам бронзу на Европском првенству. освоjили смо и Премиjер лигу, што су заиста велики резултати за мене након повреде”, каже Сања Цвркота. „Наредна година биће изузетно напорна, већ од 1. jануара креће сакупљање бодова за Олимпиjске игре, краjем jануара jе прва премиjер лига у Паризу, од 11 колико ће их бити током године, очекуjе нас европски шампионат у Новом Саду, светски шампионат у Мадриду, биће, дакле, напорно”, наjављуjе Цвркота предстоjеће наступе.

По оцени тренера Ерића, успех у Премиjер лиги остварен jе мимо очекивања, jер су каратисткиње “Задругара” биле међу наjмлађим такмичаркама, али како jе турнир одмицао, низале су се победе коjе су биле довољне за осваjање титуле. Савладани су Партизан, Ниш и Студентски град, нерешено jе завршен меч против Новосађанки, а jедини пораз забележен jе од екипе из Аранђеловца.

Честитаjући им на титули, помоћник градоначелника Симо Салапура истакао jе да jе клуб из jедног малог места, какво jе по броjу становника Лазарево, jош jедном доказао да се налази у самом врху српског каратеа, осваjањем титуле државног првака други пут у пет година.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша)