РВАЧ ВИКТОР НЕМЕШ ШАМПИОН СВЕТА

Виктор Немеш jош jедан jе из плеjаде наших рвача коjи jе успео да освоjи наjсjаjниjе одличjе на светском шампионату, вративши се из Париза пре месеца дана као наjбољи рвач планете грчко-римским стилом у категориjи до 75 килограма. Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац приредио jе у Градскоj кући приjем за светског шампиона у рвању, члана Рвачког клуба “Пролетер” и репрезентативца Србиjе Виктора Немеша и председника рвачког националног савеза, нашег суграђанина Жељка Траjковића.

На путу до шампионског трона, наш рвач је савладао петорицу jаких конкурената руске и иранске шампионске школе рвања, четворицу с некадашње териториjе Совjетског Савеза а познато је да је та школа и даље најбоља на свету..

Он jе у финалноj борби савладао Руса Александра Чекиркина резултатом 4:1. На походу до светског злата и наjвећег успеха у досадашњоj кариjери прво jе савладао Иранца Саида Морада Абдавалиjа са 2:1. У осмини финала био jе бољи од Казахстанца Максата Jережепова резултатом 3:1, док jе у четвртфиналу, у наjнеизвесниjоj борби на овом шампионату, славио против Jермена Карапета Чалхана 2:1. У полуфиналу jе неочекивано лако савладао Белоруса Казбека Киолу са 7:0.

Председник Рвачког савеза Србиjе Жељко Траjковић каже да jе у Паризу одржано jедно од наjjачих светских првенства до сада, одлично организовано, а да су, уз Виктора, запажене наступе имали и други наши рвачи, пре свих његов рођени брат Мате Немеш. Популарни Трајс је посебно нагласио да се искристалисала група наших квалитетних рвача, шесторица њих, коjи су сви кандидати за медаље на будућим шампионатима и да у наредном периоду за резултате рвања у Србиjи не треба бринути.

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац приредио jе поводом овог великог спортског успеха у Градскоj кући приjем за светског шампиона и председника рвачког националног савеза. Приjему су присуствовали и помоћник градоначелника Симо Салапура и генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша)