ПОМОЋ ПОРОДИЦИ ДУДАШ – БУДИ ХУМАН ОТКУПИ КИЛОМЕТРЕ

Група хуманих људи – Саша Николић, Борис Кнежевић, Марио Барлаков, Ненад Шкундрић и Иван Радосављевић, одлучила је да се укључи у акцију помоћи породици Дудаш из Мужље. „Кораком до куће од срца“ је акција ове групе ултрамаратонаца који ће трчати од Храма Светог Саве на Врачару до Цркве Светог Архангела Михаила у Зрењанину (Петровграду).

Дудашеви су породица из зрењанинског насеља Мужља, породица са четворо деце, тренутно су подстанари. Из постојећег смештаја морали би да се иселе до марта месеца. Потребна им је свака врста помоћи.

У кратком року породици Дудаш из Мужље набављена је већа количина животних намирница, средства за личну хигијену, дрва, шпорет и фрижидер. Такође за Давида који болује од церебралне парализе набављена су и потпуно нова хематолошка колица.

Акција је добила званичан назив „Кораком до куће од срца“. Група ултрамаратонаца кренуће од Храма Светог Саве, а трчаћемо до цркве Светог Архангела Михаила у Зрењанину. Ова група хуманих људи одлучила је да 24. фебруара истрчи једну хуманитарну трку у дужини од 81 километар.

Сви хумани људи могу да се укључе у акцију. То могу да учине тако што ће на рачун 355000320069476944 отворен код Војвођанске банке, на име Ђурика Дудаш, „откупити“ километар. На тај начин ће помоћи овој породици.

Коначни циљ ове групе спортиста је да прикупи што више пара како би помогли породици Дудаш да дође до крова над главом, јер су услови у којима ова вишечлана породица живи са тешко оболелим дететом заиста тешки.

Петровград.орг