ОРЛОВИ ОДУШЕВИЛИ СВЕ ЉУБИТЕЉЕ КОШАРКЕ У КРИСТАЛНОЈ ДВОРАНИ

Кошаркашка репрезентација Србије одиграла је са екипом Финске у Зрењанину други припемни меч за Светско првенство у Кини. Одличну организацију овог меча потписују Град Зрењанин и Кошаркашки савез Србије. У прелепој „Кристалној дворани“ града на Бегеју наши најбољи кошаркаши одмерили су снаге са Финском.

Србија – Финска 95:75 (28:26, 26:11, 24:24, 17:15)

Дворана: Кристална дворана

Гледалаца: 3055

Судије: Јовчић, Јевтовић, Глишић

Србија: Теодосић 7, Симоновић 11, Лучић 9, Милосављевић 11, Радуљица 8, Бирчевић 10, Тодоровић 2, Милутинов 8, Јовић 12, Аврамовић 2, Јовановић 3, Марјановић 12

Финска: Канерво 8, Коивисто 6, Хуф 6, Коти 9, Јантунен 7, Валтонен 12, Махуни 1, Линбом, Аланен 2, Ненонен, Пола 6, Густавсон 6, Сепала 6, Палми 6

Селектор Александар Ђорђевић изразио је задовољство што је његов тим имао прилику да се представи пред веома културном публиком, каква је била те вечери зрењанинска.

Репрезенација Србије кад год има прилику, ради јачања култа репрезентације, припремне утакмице игра ван престонице. Чињеница је да су све улазнице њих преко 3000 биле одмах распродате и да је владало велико интересовање за утакмицу репрезентације Србије са Финском, чини нас као грађане овога дела Србије посебно радосним.

После дужег времена ово је био први и то веома успепшан, долазак кошаркашке репрезентације Србије у Зрењанин. Домаћин репрезентације био је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић. Млади спортисти у граду на Бегеју добили су прилику да се сусретну са својим узорима а наш град се наметнуо као озбиљан организатор спортских такмичења за у будуће.

Ђорђевић је за утакмицу имао на располагању све играче, асове, осим Николе Јокића али то није умањило учинак наших спортиста. Публика је за мало лишена троцифреног учинка наше репрезентације, али не мари.

После меча у Зрењанину, Србија ће три дана касније у београдској „Штарк арени“ играти против Литваније, што ће бити и опроштај од српске публике. Против истог ривала, изабраници Александра Ђорђевића играће 12. августа у Каунасу. Након тога Србија ће од 16. до 18. августа играти на Акрополис купу, а ривали ће им бити Грчка, Италија и Турска.

Репрезентација Србије 20. августа путује у Кину где ће последње три провере имати у Жењангу – 23. августа против Италије, два дана касније против Новог Зеланда и 27. августа против Француске.

Прву утакмицу на Светском купу Србија игра у Фожану, где се 31. августа од 9.30 по нашем времену састаје са Анголом. Светско првенство у Кини на прогараму је од 31. августа до 15. септембра. Петровград.орг жели пуно среће нашој репрезентацији на предстојећем шампионату јер знање и харизма им свакако не мањакају. Напред „Орлови“ уз вас су сви Срби у српским земљама и свету!

Петровград.орг и Град Зрењанин (Фото: Александар Блануша)