ОРЛИЦЕ ПРЕДВОЂЕНЕ МАЈОМ ОГЊЕНОВИЋ ОДБРАНИЛЕ ЕВРОПСКО ЗЛАТО У ТУРСКОЈ

Српске одбојкашице су шампионке Европе. Изабранице селектора Зорана Терзића одбраниле су и освојиле ново злато победом против Турске са 3:2 у сетовима (21:25,25:21,25:21,22:25,15:12). До новог злата „Орлице“ су дошле после више преокрета у пакленој атмосфери дворане у Анкари.

Фанатично навијање више хиљада турских навијача “Орлице” није спречило да покажу игру која их је красила током читавог тока турнира и да одбране злато. Публика у Анкари је правила несносну буку у намери да њихове љубимице освоје прво злато на европским првенствима у историји земље али су се намериле на боље од себе. Реална снага турске одбојкашке екипе је испод петог места на светској ранг листи и то ће се вероватно и показати на наредним такмичењима.

Маја Огњеновић и српске одбојкашице су показале да имају “победничку” петљу и поразе туркиње. Капитен екипе Маја Огњеновић родом из Зрењанина је предводила наше шампионке.

„Изизетно сам поносна на нашу екипу. Чак и када се чинило да Турска има меч у својим рукама, успеле смо хладне главе да се вратимо. Морамо да будемо задовољни, о овоме смо сањали и цело лето радили. Превише је емоција, биће потребно пар дана да се слегну утисци. Било је онако како смо очекивали, изузетно неизвесно, пуно преокрета. Није било лако играти у оваквом амбијенту“, навела је Маја Огњеновић за РТС.

Одбојкашицама Србије ће бити уприличен свечани, традиционални за наше спортисте најсјајнијих одличја, тријумф, дочек испред Скупштине Београда.

„Не можемо да дочекамо. То је оно због чега тренирамо, радимо и побеђујемо за нашу земљу и народ, за који знамо какву нам енергије шаље“, рекла је Огњеновићева.

Најефикаснија одбојкашица у редовима новог-старог првака Европе била је Тијана Бошковић са 23 освојена поена, док су Бранкица Михајловић и Мина Поповић додале по 11.

Србија је освојила укупно трећу титулу шампиона Европе у женској одбојци. Наредно Европско првенство за одбојкашице одржава се за две године у Србији.

Петровград.орг