НАЈВЕЋА ОЛИМПИЈАДА ШКОЛСКЕ ОМЛАДИНЕ И 500 НАШИХ ШКОЛАРАЦА

Од 17. до 20. Маја у Новом Саду одржаваће се 8. Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ). У Мултимедијалној сали Градске куће децу такмичаре су недавно примили Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина, Симо Салапура, помоћник градоначелника, Јован Лекић, секретар Савеза за школски спорт града Зрењанина, као и Милан Радаковић, председник Савеза за школски спорт и директор Зрењанинске гимназије и пожелели им успех на такмичењу.

 

 

Градоначелник Чедомир Јањић је честитао ученицима на пласману и свима пожелео пуно медаља на том такмичeњу.

 

 

Занимљиво је што ће на овој олимпијади учествовати чак пет стотина наших такмичара.  У Новом Саду  ће се окупити чак 4.500 такмичара што  ће бити својеврсни спектакл.

 

 

Јован Лекић је казао да је предстојећа олимпијада највећа до сада, са врло озбиљном организацијом. Наши такмичари, навео је, наступаће у црвеним мајицама, а мајице су уручене и градоначелнику Јањићу, помоћнику Салапури и председнику Савеза Радаковићу.

 

 

Симо Салапура истакао је да је Зрењанин први град, поред Новог Сада, који је два пута био домаћин школске олимпијаде и изразио очекивање да ће то бити и 2020. године.

 

 

Петровград.орг & Град Зрењанин