ИВАНА ШПАНОВИЋ – ПРВАКИЊА СВЕТА

Ивана Шпановић освоjила jе прву титулу првакиње света на Светском дворанском првенству у енглеском Бирмингему. Наjбоља српска и балканска сада и светска атлетичарка доскочила jе у четвртоj сериjи 6,96 метара, што jе и наjбољи овогодишњи резултат у свету. Њена велика супарница, Американка Бритни Рис овога пута освоjила jе сребро, скоком од 6,89 м, а треће место освоjила jе Немица Состин Мугенара -Тарум, доскочивши наjдуже  6,85 метара.

Честитке Шпановићевоj, на овом великом успеху, упутили су председник Србиjе Александар Вучић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, а честиткама су се придружили и челници Града Зрењанина, градоначелник Чедомир Jањић и председник Скупштине града Оливер Митровић.

„Упућуjемо ти наjсрдачниjе честитке поводом историjског успеха и прве титуле светске шампионке, коjу си и раниjе заслужила. Твоj родни Зрењанин радуjе се и овога пута резултату коjи си постигла на понос и нашег града и целе Србиjе. Желимо ти jош много успеха на спортским борилиштима и наступа коjима ћеш потврдити да припадаш самом врху светске атлетике“, поручили су Jањић и Митровић светскоj шампионки Ивани Шпановић.

Петровград.орг и Град Зрењанин