ЗРЕЊАНИН – ЕВРОПСКИ ГРАД СПОРТА 2021. ГОДИНЕ

Зрењанин је званично проглашен за Европски град спорта 2021. године. Званичну потврду ове вести послао је из Брисела Ђан Франческо Лупатели, председник Европске асоцијације престоница и градова спорта (ACES Еurope). Не без разлога овај град носи назив града спортова у Србији.

Ђан Франческо Лупатели је у свом писму упутио све честитке нашем граду на овом признању и истакао да је Зрењанин добар пример спортске средине која следи све циљеве истакнуте и од стране АЦЕС Еуропе и која је развила узорну спортску политику са разноврсним садржајима, програмима и активностима.

Упућен је и званичан позив градоначелнику Чедомиру Јањићу и спортским челницима Зрењанина да крајем године, у Европском парламенту у Бриселу, присуствују свечаности на којој ће бити проглашена Европска престоница спорта за наредну годину – Лисабон, а нашем граду биће уручена застава и звање Европског града спорта 2021.

Овим је град на Бегеју уврштен у АЦЕС Еуропску породицу градова, где по успесима спортиста и успешном организовању спортских такмичења свакако спада.

Петровград.орг и Град Зрењанин