ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА ГРАДА ЗРЕЊАНИНА

На традиционалноj свечаности у Градскоj кући, уручене су годишње награде светском шампиону у рвању Виктору Немешу и бронзаној каратисткињи са европског шампионата, првакињи Балкана Сањи Цвркоти. Добитници годишње награде Спортског савеза града Зрењанина за 2017. годину су и наjбоље спортске екипе су Стонотениски клуб инвалида “К2” у мушкоj  и Женски одбоjкашки клуб “Клек МД Зрењанин” у женскоj конкуренциjи.

Свечаности су присуствовали и представници Олимпиjског комитета Србиjе, Спортског савеза Србиjе, Спортског савеза Воjводине, Покраjинског завода за спорт и медицину спорта и Покраjинског секретариjата за спорт и омладину. Поздрављаjући наjуспешниjе спортисте, стручњаке, судиjе, спортске раднике и госте свечаности, градоначелник Чедомир Jањић jе подсетио на значаjне резултате коjе jе Град Зрењанин постигао у протеклом периоду у области унапређења спортске инфраструктуре, и указао на опредељење финансирања великог броjа спортских клубова и организациjа.

“Имамо чиме да се похвалимо, мислимо да наш спорт напредуjе и желимо да подржимо што шири круг и клубова и спортских радника. Има неких предлога да би средства за функционисање спортских клубова требало расподелити на начин да неколико наших клубова буде у врхунском спорту, да буду врхунски клубови у нашоj држави, али би тиме већи броj клубова остао без финансирања од стране града. Jа нисам за то, и ове године град ће финансирати више од 140 клубова и мислимо да jе то добро”, казао jе градоначелник и осврнуо се на друге врсте помоћи од сттране града, пре свега у обнови и развоjу спортске инфраструктуре.

Присутнима се обратио и председник Управног одбора Спортског савеза Раjко Петровић који је са градоначелником Јањићем уручио прва признања.

Немеш и Цвркота награде су освоjили у области спортиста у олимпиjским спортовима. Међу спортистима у неолимпиjским спортовима наjуспешниjи су у протеклоj години били савате боксер Горан Сучевић и такмичарка Биљана Тапавички Павлов. У млађим категориjама, за наjуспешниjе jуниоре у олимпиjским спортовима и спортовима коjи су придружене чланице МОК-а проглашени су: пливач Никола Аћин и каратисткиња Ања Миловановић. У неолимпиjским спортовима признање jе припало: jуниору Боjану Гостоjићу, авио-моделару и jуниорки Марини Ђекић, кик-боксерки.

Наjуспешниjи кадети су:  пливач Марко Вуjин и спринтерка Анастасиjа Кашаш. У категориjи спортиста са инвалидитетом признање заслужили стонотенисери Иван Живков и Кристина Аранчић. У категориjи jуниорских спортских екипа награђени су: СТК “Стенес” и куглашки клуб “Кристал”, а наjуспешниjе спортске кадетске екипе су Рвачки клуб “Пролетер” и Спортски клуб “Плава звезда”.

Тренер рвача “Пролетера” Воjислав Траjковић jе наjуспешниjи спортски стручњак-тренер, Михаљ Балић из рукометног спорта jе наjбољи спортски радник а признања су припала и физиотерапеуту Марку Ћурчићу спортском судиjи у веслању Данету Лужаjићу, пропагандисти Жарку Цветићу и спортском новинару Будимиру Цвиjетићу.

У категориjи спонзор-донатор награду jе заслужила компаниjа НИС. Посебна признања Спортски савез града доделио jе рукометноj екипи Техничког факултета „Михаjло Пупин“ и стонотенисеру Илиjи Маjсторовићу, за успехе постигнуте у студентском спорту.

Петровград.орг & Град Зрењанин