ВОЈВОЂАНСКИ ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ МЛАДИХ 2018. И ШК „ПЕТРОВГРАД“

На 26. Војвођанском шаховском фестивалу младих, одржаном у Новом Саду од 25. – 30. 12. 2018. године  наступило је  петоро деце из шаховског клуба „Петровград“: Дарија Попов,  Арон  Рац,   Давид Пош, Никола Литричин  и Бранислав Паркајић.

Сви такмичари ШК „Петровград“ остварили су добре резултате , јер су се сви пласирали на Првенство Србије, а најбољи резултат остварио је Бранислав Паркајић који је, на брзопотезном  турниру, убедљиво  победио  у конкуренцији  дечака узраста до 18 година.

На турниру у редовном шаху, после неколико дана борбе Бранислав Паркајић освојио је 2. место у групи до 14 година, иза Лава Пајчина (ДШК “ Капабланка“- Нови Сад), и овим резултатом је потврдио мишљење многих шахиста да је тренутно, један од најбољих шахиста тог узраста у Војводини, а и у Србији.

Надамо се да ће Паркајићевим корацима кренути и друга деца  и на тај начин допринети препороду зрењанинског шаховског миљеа који је, без обзира на присуство наших клубова у Првој и Другој лиги веома суморно.

У прилог томе говори чињеница да у општини Зрењанин само два клуба имају шаховску школу за почетнике: ШК „Арадац“ из Арадца и ШК „Петровград“  из Зрењанина. Улагање у шах је тако минимално да ће за десетак година бити угашени многи клубови.

Сви који желе да похађају школу шаха шаховског клуба „Петровград“ могу да се јаве на телефон: 062/240-517.

Председник шаховског клуба „Петровград“, Зоран Јаћимовић