ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ – ШАМПИОНИ ЕВРОПЕ

Ватерполисти Србије постали су шампиони Европе, пошто су у финалном мечу у Барселони, после бољег извођења петераца, савладали домаћина Шпанију 5:3. У регуларном делу сусрета било је нерешено 7:7. Србија је тако по четврти пут за редом узела европски шампионат и још једна круна је дели од историсјког успеха мађарске репрезентације, која је исти подвиг направила пре Другог светског рата.

Боже Правде, химна шампиона Европе!

Вест дана гласи – Србија је четврти пут заредом освојила титулу ватерполо шампион Европе! Ватерполисти Шпаније су на домаћемтерену пружили достојан отпор а у толико је и победа репрезентације Србије била слађа. После бољег извођења петераца (5:3), Србија је у Барселони савладала Шпанију и показала да је најбољи тим на континенту.

Тимска игра и победнички менталитет „Делфина“.

Србија је до сада на европским првенствима, укључујући и одличја Југославије чији је правни наследник, освојила 21 медаљу – седам златних, девет сребрних и пет бронзаних. Шпанија на континенталним шампионатима има четири медаље – једну сребрну и три бронзане.

Ватерполисти су донели титулу, радост и понос широм српских земаља.

Србија је освојила титулу, а капитен Филип Филиповић највреднију индивидуалну награду. Капитен „делфина“ добио је признање за најбољег играча Европског првенства у Барселони, на церемонији која је претходила додели медаља.

Дејан Савић, врхунски ватерполо стручњак.

„Делфини“ су у претходним дуелима показали да се налазе у врхунској форми, а победе над Мађарском у четвртфиналу и Хрватском у полуфиналу такмичења дале су кључан подстрек изабраницима Дејана Савића.

Петровград.орг