АРК ПЕТРОВГРАД И УСПЕШАН ДРУГИ ПОЛУМАРАТОН

Атлетско – рекреативни клуб Петровград и Град Зрењанин успешно су организовали уличну атлетску трку протеклог викенда. Био је то празник атлетике у коме је учешће узело више стотина љубитеља трчања.

Ненад Живковић из Крушевца и Александра Буркановић из Новог Сада, победници прошлогодишњег премиjерног, потврдили су примат и на овој трци, другом „Зрењанинском полумаратону“, одржаном на Тргу слободе и градским улицама.

Трку jе отворио помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура, коjи се потом прикључио полумаратонцима са замеником Покраjинског секретара за спорт и омладину Љубомиром Станисављевим и одборником Скупштине града Зрењанина, Драганом Петрином.

У Трци задовољства, стази дужине 7 километара, наступили су успешно и наjмлађи такмичари, коjи су трасу прешли у беби-колицима, уз помоћ родитеља, а наступио jе и свестрани зрењанински слепи спортиста Славољуб Епифанић.

По први пут jе одржана и дечjа трка, на стази дужине 400 метара, у коjоj су наступили ученици стариjег основношколског узраста.

Награде наjбољима уручили су генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић и спортски новинар Радио-телевизиjе Србиjе Радослав Рале Симић, коjи jе био и водитељ полумаратонске трке у Зрењанину.

Вукосава Ђапић Атанацковић рекла jе да jоj jе посебно драго што jе атлетика стала међу спортове у коjима наш град организуjе значаjне манифестациjе, са великим броjем учесника и да верује да ће град ускоро добити атлетску стазу какву заслужује.

На манифестацији је учествовало више од 500 учесника а пре полумаратонске трке наступило jе и око 200 деце.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Горан Михајлов)