ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ У ПОСЕТИ СРЕДЊЕМ БАНАТУ – НАЈВЕЋА ИНВЕСТИЦИЈА И НАЈАВА ИЗГРАДЊЕ АУТО ПУТА

У присуству државног врха Републике Србије, представника амбасаде НР Кине у Србији, менаџмента компаније “Шандонг Линглонг Тајер”, челника АП Војводине и Града Зрењанина, у индустријској зони “Југоисток” у Зрењанину свечано положен камен-темељац и озваничен почетак реализације највеће привредне инвестиције у Зрењанину икада, изградње погона кинеске компаније за производњу пнеуматика “Шандонг Линглонг Тајер”. За мање од годину дана, кренуће и брза градња ауто пута Зрењанин Београд, и Зрењанин Нови Сад са циљем да се тиме привуку нови инвеститори, не само за град већ и за Средњобанатски округ.

Банат је у транзицији најбрже пропадао у Војводини и створио се временом огроман број незапослених, оцена је највишег државног врха, отуда потреба да дође оваква инвестиција. У  фабрици ће наћи запослење  1.200 људи а то је значајно за егзистенцију многих породица. Договорен је долазак још две фабрике, које ће запослити још људи и које ће уложити 140 мииона евра у Зрењанин.

Камен-темељац за фабрику која ће носити назив “Линглонг Интернешнал Јуроп” д.о.о. Зрењанин, положило је десет званица. Српску делегацију предводио је председник Србије Александар Вучић, а уз њега су у церемонији учествовали министар привреде Горан Кнежевић и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић. С кинеске стране, камен-темељац су положили председник компаније “Линглонг” Ванг Фенг, амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо и партнери компаније “Линглонг”.

Положен је камен темељац за огромно постројење, фабрику на 500.000 квадратних метара, најмодернију која ће постати темељ глобалне производње гума и тачка препорода града и округа. Линглонг није само фабирика, то су и путеви и брзе саобраћајнице, од Београда до Зрењанина и од Зрењанина до Новог Сада. У потпуности ће се увезати Банат и Зрењанин ће бити свуда, на путној и железничкој мапи а то ће додатно олакшати долазак нових иневститора.

У наставку свечаности у Зрењанину, којој је присуствовао велики број гостију из других средина и из иностранства, посебно из Народне републике Кине, отворена је и продавница пнеуматика “Линглонг”, у Милетићевој улици, на локацији некадашње аутобуске станице “Ласта”.

Председник Србије Александар Вучић, председница Владе Србије Ана Брнабић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор обратили су се и грађанима у центру града, улици Краља Петра, у склопу кампање “Будућност Србије” у оквиру које су читавог дана обилазили Средњобанатски округ.

После доласка немачког Дрекслмајера, ово је веома значајна инвестиција у овом делу Баната, која ће значајно допринети решавању горећег проблема у граду и округу а то је свакако незапосленост.

Петровград.орг