ПОЧИЊУ ДУГО ОЧЕКИВАНИ РАДОВИ НА ОБИЛАЗНИЦИ

Потпредседница Владе Србиjе и министарка грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре проф. др Зорана Михаjловић свечано је отворила бродоградилиште “Рубикон” у Зрењанину и оно што је посебно важно означила је наставак радова на изградњи обилазнице око града. Потпредседница Владе министарка Михаjловић је одржала радни састанак у кабинету градоначелника на коме је и званично означила почетак радова на траси обилазнице на Темишварском друму.

Грађани су дуго очекивали почетак радова на Темишварском друму, укупне дужине 3,7 километара и то ће ове јесени постати реалност. Градњу ове деонице извршиће познати инвеститор. Ради се о предузећу “Енергопроjект-Нискоградња” из Београда, а инвестициjа подразумева израду саобраћаjнице кроз Граднулички атар, укључуjући укрштанjа кружним раскрсницама са Првомаjском улицом и Темишварским друмом и изградњу наjзахтевниjег обjекта на читавоj траси обилазнице, моста преко Бегеjа, недалеко од укрштанjа с Темишварским друмом. Укупна вредност радова jе нешто већа од 423 милиона динара.

Наставком изградње ствараjу се предуслови за коначно измештанjе наjвећег дела транзитног саобраћаjа из градских улица, али и лакша саобраћаjна комуникациjа с новим индустриjским зонама, посебно зоном “Jугоисток-Ечка”, где су такође почели радови на изграднjи кружне раскрснице завршеног дела обилазнице и магистралног пута ка Београду.

Бродоградилиште “Рубикон” отвара се на месту бившег “Бегеjа” и означава нови почетак на темељима некадашнjег гиганта и старт перспективног производног циклуса у коjи jе компаниjа “Рубикон” уложила 1,6 милиона евра.

Петровград.орг