ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И УЛАГАЊА У СЛОБОДНОЈ ЗОНИ

Председник Републике Србиjе Александар Вучић, председник “ЛС Групе” Кристофер Ку, председник Покраjинске владе Игор Мировић и градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић симболично су у градској индустриjскоj зони “Jугоисток” означили почетак изградње производних погона jужнокореjске компаниjе “Есекс“.

Говорећи о значаjу те инвестициjе за град Зрењанин и Републику Србиjу, председник Вучић истакао jе да се овде ради о другом, вишем степену инвеститора коjи долазе у Србиjу, где ће нето просечна плата, са инжењерима и свим запосленима, бити 90 хиљада динара, а за раднике 67.400 хиљада динара.

Вучић се захвалио, како jе рекао, кореjским приjатељима и изразио очекивања да ће из те земље бити jош инвестициjа.

“Звао сам и “Самсунг” да дође, можда и у томе успем. Желим вам да реинвестирате у Србиjу, да ово не буде краj вашим инвестициjама, да наставите да улажете у Србиjу, да улажете jош више новца. Ми смо поносни на ових 30,4 милиона евра, колика jе ваша инвестициjа, поносни на то што jе држава Србиjа помогла вашу инвестициjу са 1,6 милиона евра, задовољни свим овим што су урадиле локалне власти у Зрењанину и свим важним пословима коjе jе направила Покраjинска влада за привлачење инвеститора, ми радимо заjедно, ми смо као jедан тим”, рекао је он.

Према његовим речима, од посебног значаjа за људе у Зрењанину биће и то да у наредном периоду држава Србиjа, уз помоћ свих других органа власти, почиње да гради брзе саобраћаjнице – од Новог Сада до Зрењанина 50 километара, и од Зрењанина до Београда 56 километара.

“То jе инвестициjа од 200 милиона евра и завршићемо те путеве и пре него што очекуjете”, поручио jе Александар Вучић окупљенима на свечаности у Зрењанину.

Рекао jе и да ће Србиjа уложити све своjе напоре да очува мир и стабилност у читавом региону, не само на териториjи Србиjе, jер jе то кључни услов да се обезбеди долазак jош инвеститора.

Присутнима су се обратили и председник “ЛС Групе” Кристофер Ку, председник Покраjинске владе Игор Мировић и градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, коjи jе овом приликом поручио да Зрењанин већ неколико година покушава да се наметне као добро место за инвестирање.

“Чињеница jе да jе само у прошлоj години у Зрењанину отворено преко 3.000 радних места. На овом месту, где се сада налазимо, можемо да понудимо инвеститорима 550 хектара градског грађевинског земљишта и мислим да нас то опредељуjе као добро место за инвестирање…“ нагласио jе градоначелник Jањић.

Компаниjа “Есекс” водећи jе у свету добављач жице за производњу трансформатора, мотора и генератора, а фабрика у Зрењанину биће фокусирана на производњу емаjлираних бакарних жица.

Петровград.орг& Град Зрењанин