ОТВОРЕН ПОГОН ИТАЛИЈАНСКЕ КОМПАНИЈЕ ГЛМ – РС

Амбасадор Републике Италије у Србији Карло Ло Кашо, заједно са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем и његовим сарадницима присуствовао је свечаном отварању производних погона италијанске компаније “ГЛМ-РС” д.о.о., у реновираним халама некадашњег “Минела”. Ова се компанија бави производњом и обрадом металних компоненти за ауто индустрију.

Пре свечаности, за амбасадора и његове сараднике организован је пријем у кабинету градоначелника где су вођени разговори о досадашњој сарадњи Србије и Италије, као и инвестицијама италијанских компанија у Зрењанину.

На свечаном отварању погона,.aмбасадор је рекао да су овај Град и Покрајина изузетан пример сарадње. Он је истакао да у Војводини има преко 70 италијанских предузећа која запошљавају око 11.000 радника.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је изразио задовољство што се у нашем граду почиње да ради још једна компанија. Зрењанин је некада био индустријски центар и градски менаџмент се труди да он то поново буде а посебно је задовољство када стари погони засијају новим сјајем – рекао је градоначелник Јањић.

Планови компаније су да у нашем граду запосли 350 радника. ГЛМ je шеста италијанска компанија  у граду. Први инвеститори су у град дошли 2005. године а до сада ни једна од компанија није напустила Зрењанин, већ је чак проширила капацитете.

Петровград.орг и Град Зрењанин