НОВИ ИНВЕСТИТОР – ИТАЛИЈАНСКА КОМПАНИЈА „ГЛМ ГРУП“

Представници италиjанске компаниjе „ГЛМ Груп“ потписали су у сали Градског већа уговор о закупу простора компаниjе “Минел Енерџи” у Панчевачкоj улици где намераваjу да уложе 3,5 милиона евра и запосле 150 људи. Уговор о закупу су, у присуству градоначелника Чедомира Jањића и представника Развоjне агенциjе Србиjе, као и предсеника управног одбора и директора компаниjе у Италиjи, потписали Радивоjе Пољанац испред „ГЛМ Груп“ и Милорад Смиљанић испред компаниjе „Минел“.

Потписан је уговор о закупу 5.000 квадратних метара пословног простора на три године, али  уговор предвиђа и продужетак временског периода.

„У првоj фази планирамо да запослимо 150 радника, а имамо циљ да заполимо и више радника. Планирамо да овде у Зрењанину инвестирамо 3 до 3,5 милиона евра у машине, а наш jе циљ да почнемо производњу већ почетком новембра. Постоjи jош 2.000 квадратних метара коjи се у кратком року могу оспособити и закупити за наше потребе, а наш jе циљ да закупимо или градимо 10.000 квадратних метара“ – казао је Пољанац.

Градоначелник Jањић jе изразио задовољство што се “ГЛМ” одлучио за инвестирање у Србиjи и што jе Зрењанин jош jедном препознат као добро место за инвеститрање.

„Имам тим коjи може да представи наш град као добро место за инвестирање. Имамо разне подстицаjе коjе стимулишу стране компаниjе да дођу баш у наш град. Бенефит jе сигурно велика инвестициjа, а наjвећи jе 150 новозапослених Зрењанинца“ – рекао jе градоначелник Jањић.

Представљаjући компаниjу и планове, Пољанац jе рекао да „ГЛМ Груп“ запошљава велики броj радника у Италиjи и да има производне погоне и у Мексику. Навео jе и да “ГЛМ Груп” око 80 одсто производа испоручуjе на тржиште западне Европе. Компанија се иначе бави израдом издувних система за аутомобилску индустрију.

Аутор: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша)