НАЈВЕЋА ХЛАДЊАЧА У ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ

Предузеће “МПЗ Аграр” из Новог Сада, које послује у саставу Индустрије меса “Матијевић”, постало је власник 10 хектара земљишта у индустријској зони “Северозапад – Елемир” и на том простору ће подићи хладњачу капацитета 15.000 тона, са секторима за дубоко замрзавање воћа по посебној технологији.

Предузеће, „МПЗ Аграр“ планира  засаде воћа на око 1.000 хектара, од којих око 300 на територији атара у околини града. Земљиште је предузећу припало за 65,9 милиона динара, а укупна инвестиција процењује се на 20 милиона евра.

Уговор су свечано потписали градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, директор “МПЗ Аграр” Жељко Радановић и директорка Индустрије меса “Матијевић” Бранка Грубор. Како је истакнуто током свечаности, у Зрењанину ће бити подигнута највећа хладњача на овим просторима, а биће намењена складиштењу вишања и поврћа.

Градоначелник Зрењанина оценио је ову инвестицију као изузетно значајну, јер ће једна домаћа компанија уложити 20 милиона евра, не само у индустријску производњу, већ у развој пољопривреде и аграра уопште.

“Прошле године сам најављивао неколико великих инвестиција у области пољопривреде у Зрењанину и мислим да је ово сјајна вест не само за наш град, него и за целу Србију. Преко 200 запослених биће у овом погону, хиљаду хектара са засадом вишања, веома озбиљна инвестиција, хладњача највећа не само на овим просторима, него и у окружењу, и то ће бити баш овде, у Зрењанину. Задовољан сам што велики инвеститори долазе у наш град, што смо интересантни за странце, али сам још задовољнији што наше, домаће компаније виде Зрењанин као добро место за инвестирање”, рекао је Чедомир Јањић након потписивања уговора.

Само неколико дана након потписивања уговора с компанијом “Есекс”, у Зрењанину је потписан још један уговор као почетак реализације још једне велике инвестиције, по висини улагања сигурно једне од највећих до сада у новим градским индустријским зонама.

Петровград.орг & Град Зрењанин