ИСПРАВНОСТ ВОДЕ У ЗРЕЊАНИНУ ДОБРА – ОДБАЦИТИ ЛАЖНЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ

Постројење за прераду воде у Зрењанину чији је инвеститор „Група Зилио“, преузело је после више објективних финансијских, техничких и политикантских проблема, комплетно снабдевање града исправном водом за пиће 2. септембра. Ово су јавности саопштили Ненад Обрадовић испред компанија „Група Зилио“ и „Синертек“  и Оливер Зевеђи, правни заступник компаније.

Инвеститор је испунио своју обавезу да до 15. септембра грађанима Зрењанина обезбеди воду пречишћену у новом постројењу. Може се рећи, да су у овом тренутку и притисак, количина, као и исправност воде у Зрењанину у реду. Инвеститор је скуп почео питањем, да ли је јавност задовољна садашњом водом која тече водоводном мрежом?

Испитивања се врше на осам референтних места у граду, што је посао зрењанинског Водовода и Завода за јавно здравље Зрењанин који свакодневно врше анализе. Чим се на свих осам референтних места покаже да је све у складу са прописима биће скинута и забрана употребе воде за пиће. Након тога следи и коначно фактурисање испоручене воде, након четири године, разних перипетија.

Са скупа је упућен апел свим надлежним органим да у што краћем могућем року реше политикантске и неосноване кривичне пријаве које су поднете против градоначелника и његових сарадника те инвеститора, које објављују опозициони медији. Грађани и инвеститори, добронамерни медији моле надлежне да се ово што пре правно реши.

Анализе техничке, микробиолошке и хемијске исправности зрењанинске воде врше се свакодневно, а на основу досадашњих испитивања, вода је у потпуности исправна за пиће. Да би се забрана употребе воде за пиће укинула, неопходно је да резултати шест узастопних анализа, различитих узорковача. Шест анализа је већ стигло и све су потврдиле исправност воде за пиће.

Непосредни повод одржавања конференције јесу неосноване кривичне пријаве које су, између осталих, поднете и против представника ове компаније од стране политичара. Политичари и медији наклоњени опозиционим странкама који свој рејтинг покушавају да подигну на питању исправности воде за пиће у граду су узели учешћа на конференцији. Под фирмом заштите интереса грађана стиче се утисак да тобожње грађанске иницијативе и страни медији сладострасно уживају у наставку агоније са водом док грађани само желе да им из чесме потече чиста пијаћа вода.

Петровград.орг