КЛЕК И ЧЕТВРТИ ДАНИ СЕЛА

Протеклог викенда су четврти пут у Клеку одржани дани тог села. Вишедневна манифестациjа је обухватила читав низ занимљивих програма. Оно што се може оценити ове године jесте више уметничких програма, позоришних представа и промоциjа, као и спортских и других такмичења. Традиционално, били су присутни и гости из братског града Требиња.

Дани Клека замишљени су тако да становницима и посетиоцима овог села омогуће да током целог викенда уживају у различитим програмима могу да уживају у песми, игри, позоришним представама, пецању, кувању рибље чорбе…

Првог дана одржани су турнири у баскету “три на три”, малом фудбалу, као и такмичење у полигонима, а упоредо са овим спортским дешавањима, посетиоци Клека имали су прилике да обиђу и изложбу домаће радиности у центру места.Клек као спортско село Николе и Вање Грбића и Дејана Бодироге не може без  спортских дешавања.

Ове године се први пут одржао Банатски карневал. Традиционално ту је био и фолклор.

Програм на бини прве вечери почео је маскенбалом и приредбом ђака Основне школе “Јован Дучић” из Клека, да би се у наставку појавили гости из Великог театра Јагодина са представом “Фразе за кућне мазе” по тексту Тодета Николетића. За оне нешто старије, популарни глумци Милан Калинић и Срђан Ивановић одиграли су комад “Ко је овде идиот?” након чега је уследио ватромет.

Другог дана манифестације организована је врло занимљива промоција књиге “Херцеговина у НОБ-у” Милана Атељевића, а показну вежбу имали су припадници Ватрогасне бригаде МУП-а и зрењанински Црвени крст.

Вечерњи сати били су резервисани за наступ културно – уметничких друштава из Зрењанина и Клека, као и дечијег црквеног хора.

Додељене су и традиционалне награде за ђака генерације и најбоље спортске резултате у 2016. години. Последња тачка друге вечери “Дана Клека” био је наступ глумца Горана Султановића са пријатељима у кабареу “Ја певам свој блуз”.

Сваке године је програм све квалитетнији, можемо констатовати. Прошле године је започела сарадња са једном врло озбиљном продукцијском кућом која је и ове године обезбедила врхунске представе.

У недељу је одржано и такмичење у пецању на Бегејској плажи, док у подне почело такмичење у кувању рибље чорбе код спомен-парка и прелепог новог храма. У послеподневним часовима је одржана и изложба паса.

Аутор: Саша Младеновић