ДЕЦА ПЕСМОМ РАСТЕРАЛА ОБЛАКЕ НАД ГРАДОМ

Зрењанински дечjи хорови, плесне групе, културно уметничка друштва,  аниматори, представили су део свог стваралаштва песмом и игром на Тргу слободе. Календарски пролеће је већ почело али кишовитих и прохладних дана као да је превише, те су наши најмлађи суграђани одлучили, да се окупе на Тргу Слободе како би пробудили пролеће. Све се ово одвија у оквиру манифестациjе “Пролећно буђење града” иза које, од ове године и званично стоји град Зрењанин.

Ова манифестациjа је и ове године привукла велики броj наших суграђана, родитеља, родбине деце која наступају али и случајних пролазника. Дошли су и они наjмлађи. коjи су уживали у готово двочасовном програму и лудоријама тројице кловнова који су их забавили и даровали балонима..

На манифестациjи “Пролећно буђење града”, наступали су, сада већ реномирани дечији хорови, предвођени диригентима Ксенијом Милисављевић и Сањом Поповић:

Градски дечjи хор Културног центра Зрењанина, био је, у неку руку, домаћин ове манифестације.

Наступили су и Дечjи хор “Колегиjум”, хорови “Вила” и “Црвенкапа” те Дечjи хор “Преподобни Рафаило Банатски”.

Поп рок хор “СуперНова” који води брачни пар Пејчић је извео познати хит Бајаге и Инструктора „Музика на струју“ и узбуркао атмосферу а потом извео и запажене ауторске химне Марка Пејчића, Игора Дунђерског и Михаила Младеновића.

Гимнастичко плесни клуб  “Фрее данце” представио се плесним наступима деце млађег узраста, КУД “Ђерђеф” је блистао у традиционалној ношњи Срба и одиграо неколико националних игара.

Представили су се и стваралаштво “Королино”, и Основна школа “Ђура Jакшић”. Програм су маестрално водила деца која похађају школу глуме у нашем граду, будући глумци и новинари.

Манифестациjу “Пролећно буђење града”, организовао jе град Зрењанин у сарадњи са Културним центром и Туристичком организациjом Зрењанина. Присутнима се, отвараjући манифестациjу обратио помоћник градоначелника Душко Радишић.

“Ова манифестациjа од изузетног jе значаjа за града Зрењанин,заjедно са свим учесницима будимо пролеће и преносимо добру енергиjу. Велико jе задовољство што данас наступа толико хорова, па jе ово прилика и да се помене да наш град има дугу историjу хорског певања, кроз коjу су се бележили одлични резултати на светском нивоу. Деца коjа са своjим хоровима данас наступаjу су будућност нашег града, и пре свега наjбољи амбасадори Зрењанина, сви у граду смо веома поносни на њих”, истакао jе Радишић.

Било је предвиђено да се деца посетиоци забаве тобоганима и трамбулинама али су справе ове године изостале због кише која је падала у пре подневним часовима. Црни облаци су се надвијали над овим скупом али су деца својом љубављу и енергијом успела да за тренутак разведре небо изнад нашег града.

Аутор: Саша Младеновић