69.ФЕСТИВАЛ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ВОЈВОДИНЕ

У Зрењанину је отворен 69. Фестивал професионалних позоришта Војводине. Овај Фестивалу се одржава под слоганом „Позориште у стигматизованом друштву“. Фестивал су помогли како република Србија, тако и покрајина Војводина а ту је и подршка града који увек стоји ту да подржи праве пројекте из културе.

На даскама које живот значе наступиће Народно позориште „Тоша Јовановић“, Позориште младих (Нови Сад), Народно позориште Суботица, Српско народног позориште (СНП), Новосадско позориште/Ujvideki sinhaz, Народно позориште Сомбор, као и Дечје позориште Суботица.

Град Зрењанин и Народно позориште „Тоша Јовановић“, другу годину за редом су домаћини најбољим драмским и луткарским представама војвођанских позоришта у протеклих годину дана, у селекцији Слободана Савића, критичара, новинара и уредника радијских и телевизијских емисија о позоришту и позоришним ствараоцима.

Не треба говорити, колико је значајно је за позориште и за град Зрењанин, да има овакву једну манифестацију, јер је ово смотра најбољих позоришта из Војводине са својим најбољим представама.

Селекција је и ове године зналачки урађена а само позориште“ Тоша Јовановић“ ће урадити све да овај фестивал буде на нивоу врхунских фестивала као што је био и прошле године.

Публика ће у току недељу дана колико траје фестивал имати прилику да погледа шест драмских и пет луткарских представа. Након његовог завршетка биће проглашени победници и додељене награде.

Петровград.орг