40. РОЂЕНДАН КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ЗРЕЊАНИН

Отварањем изложбе „За незаборав“ и пројекцијом филма „Четрдесет година Дома младости – Културног центра Зрењанин“, уз присуство великог броја гостију, пријатеља и чланова, у Изложбеном салону Културног центра Зрењанин свечано је обележен велики јубилеј – 40 година од оснивања ове установе.

Захваљујући подршци компаније „ПерСу“, на почетку програма отворен је нови део Изложбеног салона, а присутнима се у име домаћина обратио директор Културног центра Зрењанин, Горан Маринковић.

Многобројне госте је у име локалне самоуправе поздравио и градоначелник Зрењанина, Чедомир Јањић, након чега су додељене захвалнице заслужним грађанима, установама, компанијама и медијима.

Пре четири деценије на истом потезу порушена је стара зграда Културног центра и 27. маја 1978. године предсеник Савеза социјалистичке омладине Азем Власи отворио је нову  зграду тадашњег Дома младости, данас Културног центра Зрењанин.

Од тада до данас многи наши суграђани су одрастали уз ову установу, проводили своје време забављајући се у некадашњим дискотекама, на концертима или на представама.

Многи наши и страни уметници имали су на овој сцени прве јавне наступе. Прилика је била да установу посете значајни јавни радници, који су некада радили у овој установи културе.

На крају свечаног програма, а на велику радост присутне публике наступио је и Градски дечији хор Културног центра Зрењанин, под диригентском палицом Сенке Милисављевић.

Петровград.орг & Град Зрењанин