ЈОВАН ЊЕГОВИЋ ДРНДАК И НАЈБОЉИ СРПСКИ ФОТОГРАФИ

Под мотом – „Лепше је са фотографијом“, Фотографски документациони центар у сарадњи са Савременом галеријом Ечка, под покровитељством града Зрењанина, организатовао је изложбу фотографија са Прве фотографске уметничке колоније. Ауто рове занимљиве  изложбе коју можете видети изложбеном простору Савремене галерије је познати мајстор фотографије Јован Његовић Дрндак.

Фотографски документациони центар у сарадњи са Савременом галеријом Зрењанин а под покровитељством града Зрењанина, организовао је 17. маја ове године, Прву фотографску уметничку колонију.

Била је то манифестација која је окупила познате мајсторе фотографије, мајсторе чија се имена налазе у самом врху српске фотографије. Ово је било њихово вече и вече аутора изложбе.

Фотографи су се неколико дана дружили на Царској Бари у Орловату, на Тамишу и аеродрому Ечка као и у Каштелу Ечка, где су били и смештени.

На тој фотографској колонији, настале су изложене фотографије које су представљене јавности у Савременој галерији. Њих потписују: Игор Мандић, Имре Сабо, Мирослав Предојевић, Жељко Синобад, Ел Гвојос, Милан Марковић, Дарко Дозет, Геза Ленерт, као и специјални гости из Републике Српске Радоје Елез, а из Републике Хрватске Бранка Мумало.

Ово је изложба више од четрдесет фотографија, насталих у оквиру ове колоније а отварање је свечано, било уприличено у Савременој галерији у Зрењанину.

Ако сте љубитељ фотографије изложбу можете посетити и у наредном период. Петровград.орг вам доноси атмосферу са отварања и неке од најуспелијих фотографија.

На њима су и неки наши познати суграђани, који су со сваког града и прелепа природа и грађевине.

Петровград.орг (Фото: Александар Блануша & Спасо Младеновски)