САВРЕМЕНА ГАЛЕРИЈА – ИЗЛОЖБА УМЕТНИЧКЕ ФОТОГРАФИЈЕ

Изложба под називом „Град фотографима, фотографи граду”, биће отворена 2. септембра у салону Савремене галерије Зрењанин. Фотографска колонија одржана је маја месеца у Уметничкој колонији Ечка и у њој су учествовали врсни фотографи: Томислав Петернек, Воја Митровић, Боривој Миросављевић, Соња Жугић, Зоран Јовановић Мачак, Гордан Поморишац, Вукица Микача, Сања Кнежевић и Нино Ракићевић.

На изложби су представљене фотографије које су настале током боравка и рада групе еминентних српских фотографа у Ечки, Зрењанину и околини.

Идеја одржавања ове колоније, коју потписује Јован Његовић Дрндак, је успостављање континуитета са фотографском традицијом која постоји у граду још од средине 19. века. Из тог разлога током одржавања колоније, маја месеца у центру града је била отворена изложба старих мајстора фотографије различитих жанрова.

Организатор фотографске колоније је Фотографски документациони центар у сарадњи са Савременом галеријом Зрењанин, а под покровитељством града Зрењанина. Изложба фотографија је отворена до 12. септембра.

Петровград.орг