ПОЧЕЛО СНИМАЊЕ ФИЛМА И СЕРИЈЕ – КРАЉ ПЕТАР ПРВИ У СЛАВУ СРБИЈЕ

Снимање домаће серије и филма, под раднима називом Краљ Петар Први у славу Србије, у режији Петра Ристовског, заживело је на бреговима Старе планине. Пејзажи Источне Србије дочараће најтеже тренутке српске војске и цивила током преласка Албанских масива, крајем 1915. и почетком 1916. године. Филм и серија снимају се у продукцији РТС-а и компаније Зилион.

Филм је заснован на мотивима романа Милована Витезовића “Чарапе краља Петра”. Прича о чувеним вуненим чарапама у којима је краљ умро, инспирисала је нашег глумца и продуцента Лазара Ристовског (у филму лик Краља Петара Првог), да кроз своју седмогодишњу припрему пројекта прикаже лик Краља Петра као човека који пати за својом земљом и који се преиспитује о неопходности жртава насталим током Великог рата.

„Имамо обавезу да се, на неки начин овим пројектом, одужимо свим тим људима, и у том смислу је РТС повукао, чини ми се, прави потез што је омогућио да се овај пројекат снима“, истакао је Лазар Ристовски, глумац и продуцент филма и серије.

Филм има епитет “национално” важног пројекта у који се укључују Русија и Француска, које су у тим временима имале значајну улогу у пружању немерљиве помоћи Српском народу. Као савезник и Грчка је дала свој допринос, на Крфу је српски народ дочекала раширених руку.

Планирано је да снимање траје до јула 2018. године на локацијама у Србији, Грчкој и Русији.

Петровград.орг (Фото:Промо)

http://filmitv.rs/index.php/2018/03/26/kralj-petar-prvi-serija/