НАСТУП ФИЛХАРМОНИЈЕ НА ДАНИМА ПИВА ВИДЕЛА ЦЕЛА СРБИЈА

Концерт Зрењанинске филхармоније  уз подршку  Новосадског Биг Бенда и солиста Беле Маврака, Данке Адамов, Мирне Радуловић и Зорана Шандорова је на Тргу слободе привукао велики број гледалаца. Једногласна је оцена да је настављена на најбољи начин традиција великих концерата на овом прелепом простору код споменика Краљу Петру, започета пре четири године.

Неопходно је да подсетимо јавност да је Зрењанинска филхармонија основана далеке 1899. године, као Великобечкеречка да би променила име у Петровградска. Радила је и по промени имена у Зрењанинска до 1956. године, да би, заслугом Романа Бугара, садашњег директора, била обновљена 2014 године.

Публика је присуствовала одличном концерту, на највећој бини у граду до сада и уз врхунску продукцију а извођачи су изашли на чак  три “биса”. Наступ филхармоније је био професионалан али остаје жал што ове године нисмо на бини видели већи број реномираних градских професора музике, који свакако својим музичким умећем заслужују да на њој буду.

Овако био је то наступ шездесетак професионалаца музичара, под диригентском палицом Федора Вртачника, који су увежбано извели, беспрекорно, програм, познате диско нумере из осамдесетих година, док су солисти подсетили на неке од највећих диско и рокенрол хитова из тог периода.

Град Зрењанин обезбедио је за публику више од 1200 места за седење која обзиром на репертоар који је био за игру нису била ни потребна. И наши времешни суграђани су могли да заиграју уз овај репертоар.

Од високих званица концерту су, између осталих, присуствовали министар привреде у Влади Србије Горан Кнежевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницамаДрагана Милошевић, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са својим сарадницима, начелница Средњебанатског округа Снежана Вучуревић, као и бројни гости Града Зрењанина.

Директан пренос на програмима РТС и РТВ, омогућио је да атмосферу са Трга слободе у Зрењанину  доживе и гледаоци широм Србије. Заиста овај наступ подиже из године у годину ниво манифестације „Дани пива“ на виши ниво, једногласна је оцена јавности.

Петровград.орг & Град Зрењанин