МЛАДОСТ ГРАДА НА ТРГУ СЛОБОДЕ КОД СПОМЕНИКА ОСЛОБОДИОЦУ

Традиционално, зрењанински матуранти одиграли су недавно на главном градском тргу матурантски плес-кадрил, којим су и симболично обележили завршетак средњошколског образовања. После тога догађаја одиграо се нови, шест стотина будућих првака је на Тргу слободе одиграло заједнички плес, под називом „Здраво свете“. Из града на Бегеју је, у јубиларној години слободе и присаједињења матици Србији, послата у свет лепа слика.

Зрењанин се први пут у ову манифестацију европских размера – „Европски квадрил плесни фестивал“ – укључио 2007. године и од тада сваке године више од хиљаду учесника, истовремено кад и њихови вршњаци у бројним другим градовима, плеше тачно у подне.

Матуранти су извели кореографију са наранџастим кишобранима и мајицама – наранџасте – девојчице и зеленим – дечаци, са симболима нашег Града који је под заштитом Пресвете Богородице. Плесало је 1.205 матуранта, пред великим бројем окупљених Зрењанинаца.

Шест стотина будућих првака је на Тргу слободе, код споменика Краљу Петру Ослободиоцу у јубиларној стотој години ослобођења одиграло заједнички плес, под називом „Здраво свете“, уз подршку својих васпитача и координаторке плеса Николете Видаковић.

Предшколци обучени у наранџасте и зелене мајице а уз музику Марка Пејчића и Игора Дунђерског, приказали су увежбане кораке, забавили бројну окупљену публику и симболично обележили почетак школског доба.

Након завршеног плеса, на бини су наступили хорови “СуперНова” и хор “Предшколске установе”.

Посебно је запажен био наступ солиста хора „СуперНова“ Маше и Дарје Поповић и кантаутора Михаила Младеновића.

Градоначелник Чедомир Јањић је овим поводом закључио да матуранти и предшколци својим плесом шаљу једну од најлепших слика из нашег града. Координатор плеса у Зрењанину и овога пута била је Николета Видаковић, уз подршку Града Зрењанина. Овакве манифестације су веома лепа промоција нашег града и свакако ће се наставити и у будућности.

Петровград.орг & Град Зрењанин