ЛЕПО РОК ВЕЧЕ У ЗРЕЊАНИНУ И ДОБРО ЈУТРО ПЕТРОВГРАДЕ

Зрењанинска рок публика у оквиру 33. “Дана пива” имала привилегију да ужива у сјајним концертима легендарних српских  група Бајаге и инструктора и Рибље чорбе. На Тргу Слободе се нашло преко 50.000 људи који су заједно са Царем рока у Србији Бором Ђорђевићем до раних јутарњих сати певали познате стихове који су већ ушли у српске читанке.

Публика је уживала ове вечери.

Највећа градска манифестација, једна од највећих у Србији, и наш град из године у годину чине велике напоре на промовисању и организовању како “Дана пива”, тако и свих других потенцијала града на Бегеју.

Градски трг је био пун.

Сваке године, током трајања манифестације “Дани пива”, петак увече резервисан је за традиционални свечани пријем и коктел који градоначелник Зрењанина приређује у бајковитом амбијенту Градске баште.

Атмосфера у Градској башти.

Сваке, па и ове године је тај простор као створен да прими све госте градоначелника и Града Зрењанина. Градоначелник Чедомир Јањић обраћајући се званицама, рекао да је да се он и његови сарадници труде да свакога дана наш град буде боље место за живот.

Градоначелник у обраћању званицама.

Пажњу свих присутних привукао је и долазак на пријем легенди српског рока Момчила Бајагића Бајаге и Боре Ђорђевића, који су синоћ, својим концертима, направили сјајну атмосферу на Тргу слободе.

Музика за све генерације.

Највећи број званица је из Градске баште управо и отишао до градског трга и придружио се хиљадама Зрењанинаца и њховим гостима, на концертима Бајаге и инструктора а потом и Рибље чорбе.

Бајага (Фото: Горан Михајлов, B&G)

„Много ми је драго што Зрењанин има овакву манифестацију и што нам се указала прилика да наступамо пред зрењанинском публиком, јер  Зрењанин је, одувек, био рокерски град.  Вечерас је Трг био пун људи и стварно је било супер“ – рекао је Момчило Бајагић Бајага фронтмен групе Бајага и инструктори.

Бајага и инструктори.

Наступ Боре Ђорђевића и његовог бенда у којем је запажену улогу имао и Бајага имао је посебну тежину јер је ово година у којој која се обележава 40 година постојања Рибље чорбе и њиховог првог званичног наступа, 26. августа 1978. године, у башти Дома културе у  Елемиру, месту надомак Зрењанина.

Бора Ђорђевић, Цар рока у Србији.

„У Зрењанину су увек били добри  концерти, за 40 година постојања групе , много пута сам наступао и увек се радо одазовем када ме позовете. Драго ми је да у публици видим разне генерације и велика је ствар када чујете и видите да данашњи клинци певају наше песме“- рекао је Бора Ђорђевић фронтмен групе Рибља чорба.

Кад свира Рибља чорба.

Легендарни фронтмен Рибље чорбе није ни ове вечери избегао скандирање –“Боро, мајсторе”! које га прати деценијама а дуги аплаузи били су упућени и старим члановима групе легендама – Вицку, Миши и Џинџеру.

Бора Ђорђевић и Рибља чорба.

Српски рок никада не би био тако храбар да није групе Рибља чорба и самог Боре који се никада није либио да својим јасним и непатетичним језиком, изрази есенцију животне, друштвене и политичке истине. Ове вечери Бора је то изразио реченицом, коју је више пута поновио –“ Лепо вече у Петровграду…”. Заиста прелепо вече и јутро, за памћење.

Петровград.орг (Фото: Александар Блануша и Бојан Вијатов)