КОНЦЕРТ НАЦИОНАЛНОГ АНСАМБЛА КОЛО

Национални ансамбл „Коло“ – Ансамбл народних игара и песама Србије,  наступиће на великој сцени Културног центра Зрењанина у четвртак, 16. новембра. Концерт почиње у 20 часова. Карте се продају на билетарници Културног центра од понедељка – 30. октобра, сваког радног дана и суботом од 10 до 12 и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 400 а за организоване посете 250 динара.

Националном ансамбл – „Коло“   се бави очувањем народне културе кроз игру и песму уз  високу уметничку интерпретацију са изузетним сценским наступом. У стварању уметничког репертоара учествовали су наши најеминентнији кореографи, композитори, као и многобројни стручни сарадници (етномузиколози, етнолози, балетски уметнци) који су изградили препознатљив уметнички стил, изражен пре свега у разноликости сценских и музичких облика.

Више од шездесет врхунских уметника, играча који су истовремено и певачи, као и петнаест музичара, презентују разноврсну и богату српску традиционалну музику и музику, националних заједница, са наших простора.

Иначе, ансамбл „Коло“ је основан 1948. године под називом Ансамбл народних игара Србије, а садашње име носи од 1953. године. „Коло“ је гостовало на свим континентима, одржало више од 5.000 концерата пред више од десет милиона гледалаца, и то у престижним концертним салама као што су „Метрополитен“, „Палата Шајо“, „Карнеги хол“, „Баљшој театар“.  Овај ансамбл је носилац највиших домаћих и иностраних признања на пољу очувања културне баштине.

Аутори: Анкица Достанић & Саша Младеновић (Фото: КЦЗР)