ПРИЗНАЊА УЧЕНИЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ

Организациjа “Светосавље” и Град Зрењанин, у сарадњи с Народним позориштем “Тоша Jовановић”, организовали су и ове године, на Видовдан, свечану академиjу у позоришту и том приликом одали признање ученицима генерациjе, онима коjи су у своjим основним и средњим школама проглашени за наjбоље међу наjбољима у протеклоj школскоj години. 

Градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић jе у свом обраћању истакао значај овог скупа:

“Од Косовског боjа 1389. године, до атентата у Сараjеву Гаврила Принципа и Првог светског рата, Видовдан jе прилика за сећање на сва наша вековна стремљења, али и за поглед у будућност, за реализациjу броjних планова коjи стоjе и пред нашим градом и пред Републиком Србиjом… Желимо вам да завршите школе и факултете коjе ћете уписати, да се школуjете било где у свету, али да се вратите у своj град, своjу средину, и овде се остварите као професионалци у свом послу, заснуjете породице и доприносите развоjу и свог града и државе Србиjе”, поручио jе градоначелник ученицима генерациjе.

У име “Светосавља” обратио се председник организациjе Будимир Jовановић, коjи jе посебно поздравио све ученике генерациjе и поручио им да, као наjбољи међу наjбољима, заслужуjу огромну пажњу и помоћ и друштва и државе и институциjа и организациjа.

Скуп је увеличао наступ хора „Жене Мироносице“ које су извеле химну Србије „Боже Правде“.

Видовданску беседу прочитао jе професор историjе Слободан Милин, а у програму су учествовале ученице Анастасиjа Ранисављевић и Jелена Живановић. У име награђених захвалила се Николина Купрешанин, ученица генерациjе Зрењанинске гимназиjе. Ову свечаност “Светосавље” организуjе десети пут, а Видовданску академиjу, заjедно са локалном самоуправом, осми пут.

Aутор: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша)