ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА ПОРОДИЦУ ДУДАШ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Наставља се акција прикупљања средстава за социјално угрожену породицу Дудаш из Мужље. Тим поводом организоваће се хуманитарни концерт 17.марта у Културном центру Зрењанин са почетком у 18 часова. Циљ акције је прикупљање новчаних средстава у износу од 10.000 евра како би се породици Дудаш купила кућа. На рачуну се тренутно налази 325.893 динара и 1180 евра.

Иницијативу за покретање акције дао је најпознатији хуманитарац у Србији Миле Јурковић – столар Миле, а акцију реализовују хуманитарни ентузијазисти из Зрењанина Саша Николић, Ненад Шкундрић, Иван Радосављевић, Борис Кнежевић, Милена Милошевић и Борислав Ђого. Сада се акцији прикључило и спортско плесно друштво “Наца”.

Деца из спортско плесног удружења “Наца” припремила су неколико плесних тачака, а такође ће им се на сцени придружити и КУД “Пионир” из Зрењанина. Гости овог хуманитарног концерта биће и плесни клуб „Уна“ као и Центар за игру из Зрењанина. Својим гласом ову манифестацију оплемениће и женска музичка група „Филигран“.

Да подсетимо грађане, шесточлана породуца Дудаш налази се у тешкој материјалној ситуацији, а деветнаестогодишњи Давид Дудаш болује од церебралне парализе коју прате јаки епилептични напади, непокретан је и везан за колица. Пошто немају купатило, купају Давида у кориту. Дудашеви живе у подстанарској кући, у тешкој материјалној ситуацији и имају рок до краја марта да се иселе одатле јер се кућа продаје.

Улаз на хуманитарни концерт је слободан, а при уласку у велику салу биће постављена кутија у коју ће свако моћи да да свој добровољни прилог у складу са својим могућностима.

Петровград.орг