УГ СРБСКА ПОНОС УПУТИЛА АПЕЛ ЗА ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ ПОРОДИЦИ НОЛИН-АЛБЕРТ

Хуманитарно удружење „Србска понос“ позива све хумане грађане из Србије и иностранства да помогну петочланој породици Нолин-Алберт из насеља Мужља у Зрењанину који живе без струје, воде у 21. веку. Најпотребније је ископати бунар и заменити врата и прозоре, намештај, како би зиму ова породица дочекала спокојније. Ово је други пројекат ове организације након успешне акције помоћи породици Дудаш.

Породица Нолин – Алберт чини пет чланова – мајка Ибоја (34), отац Карл (48) , синови Саша (17) и Јован (14) и ћерка Ана Марија (9). У старој трошној кући у Мужљи на адреси Браће Фогароши ББ живе без воде, са лошим инсталацијама које су дотрајале. Отац Карл ради као грађевинац и има месечне приходе између 35-40.000 динара, што представља и сав месечни приход ове петочлане породице.

Због непостојања водоводних цеви у њиховој улици не могу да се прикључе на Градски водовод. До сада су имали бунар у дворишту дубине 12 м и хидрофор који је воду „пумпао“ у кућу. Међутим, како је ниво воде опао пре неколико година бунар је изгубио своју функцију. Од тада воду доносе од комшија са почетка улице како би могли да је загреју и окупају се у лавору, оперу судове, скувају храну…

Неопходно је додатно прокопати бунар до дубине 24 метра, што је дубина коју имају и друге њихове комшије у улици, како би и ова породица коначно живела у условима достојим 21. веку и испуњеним минималним људским потребама. Кућа је веома мала, има две собе а дневну у којој спавају родитељи и дечију где је сво троје деце и у којој нема струје, кухињу и купатило. Поред тога што је стара она је у веома лошем стању. Врата у кући немају а прозори су трули и прокишњавају.

Бројеви рачуна на која можете уплатити средства и помоћи породици:

*Комерцијална банка

-динарски рачун – 205-0000000264862-29

-девизни рачун – број – 0070800050764

ИБАН – РС35205007080005076423

-прималац – Хуманитарно удружење „Србска понос“

-адреса – Дрварска 1, Зрењанин

Ова акција не изискује пуно средстава, а породици би много значило. Довољно је да се неколико хуманих људи одазове и да свој допринос у макар и минималном износу, како би заједничким снагама вратили овој деци осмех на лице и омогућили да живе далеко боље, апелују из организације „Србска понос“.

Петровград.орг