ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ТРАСИ ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО ЗРЕЊАНИНА

Прошле недеље су настављени радови на изградњи транзитног пута око Зрењанина – градске обилазнице, припремом трасе пута између Темишварског друма и локације моста на левој обали Бегеја. Истовремено,припрема се и деоница у Граднуличком атару, од излаза из Првомајске улице, места на ком ће се градити кружна раскрсница, према будућем мосту, ка десној обали Бегеја.

Наставак радова на обилазници је јесенас означила потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић. Радови тада нису интензивирани због погоршања временских услова, иако су обезбеђена неопходна средства. С првим лепим данима путари су наставили посао за који сви грађани жељно очекују да се што пре реализује.

Ове земљане радове изводе радници предузећа “Бајвесен” д.о.о. из Лазаревца, као члан групе главног извођача радова београдског предузећа “Енергопројект – нискоградња”. Инвеститор је Јавно предузеће “Путеви Србије”.

Дужина трасе која се гради, од Михајловачког до Темишварског друма, укључујући и мост преко Бегеја, износи 3,7 километара.

Пре почетка радова било неопходно имовинско-правно решити власништво на чак 91 катастарској парцели, које су побројане на градилишној табли.

Град Зрењанин, у сарадњи с “Путевима Србије”, наставио је с припремом пројектно-техничке документације и откупом земљишта и за преосталу деоницу, чиме би коначно био завршен овај вишедеценијски посао и транзитни саобраћај у потпуности изместио са градских улица.

Петровград.орг и Град Зрењанин (Фото: Александар Блануша)