ПОЗДРАВ СВЕТУ СА ТРГА СЛОБОДЕ

Традиционални четврти по реду плес предшколаца у коме је узело учешће чак 680 малишана из зрењанинских вртића, одржан је на Тргу слободе, код споменика краљу Петру Ослободиоцу. Манифестација носи назив – “Здраво, свете“. Ово је својеврсна промоција здравих вредности нашег друштва.

Дечаци у плавим мајицама

Зрењанин је први град у Србији,који је организовао пре неколико година ову манифестацију а организатори су Предшколска установа Зрењанин и Град Зрењанин.

Малишани спремни за плес

Манифестација носи назив – “Здраво, свете“. Како је настао назив?

Васпитачице су данима увежбавале децу

Ова манифестација почиње сваке године уз песму „Здраво, свете“. Ради се о својеврсној модерној дечијој химни коју су компоновали наши суграђани Марко Пејчић и Игор Дунђерски.

Девојчице у црвеним мајицама

Пре почетка плеса, у име Града Зрењанина, предшколце је поздравио заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и поручио да су деца будућност нашег града, неко за кога живимо, радимо и боримо се.

Заменик градоначелника Саша Сантовац

Плес је замишљен тако да окупљени малишани плешу уз подршку својих васпитача и координаторке плеса чувене шампионке плеса Николете Видаковић (Дојкић).

680 малишана на Тргу слободе

У црвеним и плавим мајицама, предшколци су својим васпитачима, родитељима, најближом родбином, на њима својствен начин дочарали, кроз игру оно за шта су се припремали у својим вртићима.

Раздрагани малишани

Из града на Бегеју, посебно прелепог и јединственог у Србији Трга слободе, наши најмлађи суграђани су послали у Србију и свет још једну лепу слику.

Лепа слика из град на Бегеју (Александар Блануша)

Петровград.орг и Град Зрењанин