НОВИНЕ У КОМАНДИ БАНАТСКЕ БРИГАДЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Након НАТО агресије касарна у Зрењанину је обновљена, па 2006. године несхватљиво напуштена, војска Србије једно време није имала активан гарнизон у Зрењанину. Пре дванаест година, српски војници су се вратили у објекте касарне у насељу “Мала Америка”, на место где су војне јединице Краљевине Србије пре сто година донеле слободу граду на Бегеју. Српска војска ослободила је 1918. Велики Бечкерек, потоњи Петровград а данас Зрењанин.

У касарни “Народни херој Светозар Марковић Тоза” Војске Србије у Зрењанину свечано је недавно обављена примопредаја дужности команданта Команде за развој Банатске бригаде. команданта касарне и Гарнизона у Зрењанину. Команданту Команде за обуку Војске Србије, генерал-потпуковнику Ђокици Петровићу, дужност је предао досадашњи командант Команде за развој Банатске бригаде, касарне и Гарнизона Огњанов, а дужност је примио пуковник Никола Дејановић.

Нови командант, пуковник Дејановић рођен је 21. фебруара 1969. године у Осеку. Војну академију завршио је 1992. године, а командно-штабно усавршавање 2006. године. Генералштабно усавршавање завршио је 2010. године. Током војничке каријере обављао је више дужности, а на ову дужност у Зрењанин долази са дужности заменика начелника Центра за мировне операције Војске Србије.

Пуковник Живица Огњанов на дужност команданта Команде за развој Банатске бригаде дошао је 2012. године. Успешно је водио колектив зрењанинског Гарнизона, као један од најбољих команданата Команде за обуку. Данашњим даном завршава каријеру у овој јединици и одлази на нову дужност у Генералштаб Војске Србије, Управу за оперативне послове, на дужност начелника одељења за оперативне и функционалне способности и контролу.

Петровград.орг & Град Зрењанин