ГРАДОНАЧЕЛНИК ЈАЊИЋ И ПОДРШКА ТАЛЕНТОВАНИМ УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА – СВЕТОСАВЦИМА

У Барокноj сали Градске куће у Зрењанину додељене су и ове године Светосавске стипендиjе за школску 2017/18 годину, коjе jе овога пута заслужило 5 студената и 18 ученика средњих школа са териториjе Града Зрењанина  и општине Житиште. Стипендиjе jе уручила Организациjа „Светосавље“ а свечаности су присуствовали и градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, помоћник градоначелника Симо Салапура и угледни чланови Управног одбора „Светосавља“.

Добитницима стипендиjа честитке jе упутио градоначелник Чедомир Jањић, уз констатациjу да су ово наjлепши поводи за окупљање у Градскоj кући и сигурно међу наjлепшим активностима коjе обавља као градоначелник.

“Када се додељуjу стипендиjе ученицима и студентима, значи да су овде наjбољи међу наjбољима, они коjима могу да се поносе и њихови родитељи и наставници, али сигурно и Град Зрењанин. Драго ми jе што у нашем граду постоjе успешни људи, удружени око организациjе попут „Светосавља“, коjи издваjаjу средства за стипендирање ученика и студената коjи постижу добре резултате. То jе сигурно добар правац, коjим треба да крену и други наши успешни суграђани, да омогућимо нашоj деци да заврше школе и факултете, а касниjе да овде нађу добар посао и да се остваре и професионално и породично”.

Градоначелник jе подсетио да и град, кроз различите програме, издваjа значаjна средства за стипендирање и помоћ ученицима и студентима, али и да жели да им створи што бољи амбиjент за школовање и рад.

“Жеља нам jе да будемо и велики образовни центар, да садашњи броj од око 2.000 студената повећамо на пет хиљада, као и да им обезбедимо услове за запошљавање и да међу њима буде и оних коjи ће водити град у будућности, и можда бити директори постоjећих или неких нових предузећа”, поручио jе Jањић стипендистима “Светосавља”.

У име стипендиста захвалила се Доротеjа Ћирић, студенткиња београдске Музичке академиjе, на одсеку клавир.

“Драго ми jе и што су овде људи коjи могу и знаjу да препознаjу праве вредности, оно наjвредниjе у овом друштву и оне у коjе вреди улагати. Сви ми имамо неки сан, коjи покушавамо да остваримо и реализуjемо, али смо свесни да нам jе за то потребна и нека финансиjска могућност. Зато желим да се захвалим Организациjи “Светосавље” на томе што препознаjе и негуjе праве вредности”, казала jе талентована Доротеjа Ћирић.

Петровград.орг & Град Зрењанин