ВЕЛИЧАНСТВЕН ДОЧЕК ВЛАДИМИРА ПУТИНА У БЕОГРАДУ

Испред Храма Светог Саве у Београду, председника Русије Владимира Путина,  је  17. јануара 2019. дочекала братска Србија. Био је то величанствен дочек  на коме се окупило више од 100.000 људи из целе Србије. Скуп су  организовале патриотске НВО снаге  уз подршку странке СНС. Више хиљада грађана АП Војводине и Баната присуствовало је овом догађају.

Грађани из целе Србије су у току дана пристизали организовано како би пружили подршку председнику Русије Владимиру Путину који је био у званичној посети нашој земљи.

У Палати Србија потписан низ важних привредних уговора, а на конференцији за новинаре је Путин послао важну поруку српским грађанима: „Ако смо заједно, увек побеђујемо!

Председник Путин је председнику Вучићу уручио Орден „Александра Невског“ што је прво овакво признање, које је Србија добила од Русије, након једног века. Посета је завршила у Храму Светог Саве, где су патријарх Иринеј и суверени Русије и Србије симболично, заједно поставили каменчиће у највећи православни мозаик на свету.

Руски председник је једнодневну посету Србији завршио обиласком Храма Светог Саве, где је окупљеним грађанима, који су дошли пред Храм у великом броју, поручио: „Хвала вам на пријатељству“.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић објавио је на својој Фејсбук страници еклсузивни видео снимак на коме се види како председник Путин, мимо протокола, по одласку из Храма Светог Саве улази у масу грађана који га поздрављају и рукује се са њима.

Учесници ове несвакидашње шетње и дочека су се окупили код споменика цару Николају II Романову и кренули заједно према Врачарском платоу како би стигли у тренутку када у Храм Светог Саве буде долазио и лидер Руске Федерације.

Замисао организатора је била, да омогући, на овај, организован начин, исказивање поштовања према првом човеку Русије. У томе су у потпуности успели. Атмосфера је била веома позитивна и није забележен ни један инцидент.

Владимир Путин је веома заслужан за учвршћивање пријатељских веза између две државе. Српски народ, држава Србија и Република Српска изражавају најдубљу захвалност за подршку Русије у међународној арени, када је реч о покушајима да се српски народ прогласи геноцидним и да се насилно, мимо међународног права, отме од Србије део државне територије, Косово и Метохија.

Био је то заиста величанствен дочек руског владара који баштини традиције Трећег Рима!

Петровград.орг

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=UcdTAQqJEPI[/embedyt]