НАЈБОЉИ ДАНИ ПИВА И НАЈБОЉИ ГРАДОНАЧЕЛНИК ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

Новосадски саjам је ове године обележавао пола века Саjма туризма и Саjмова ЛОРИСТ. Међународни саjам туризма је одржан од 5. до 8. Октобра у познатим сајамским просторијама у Новом Саду.  Представницима градова и општина коjи имаjу jасну стратегиjу развоjа туризна на свом подручjу додељена су ласкава признања. Зрењанин је награђен за најбољу организацију манифестације „Дани пива“. Признање Гран При Бизнис самита 2017. за наjбољег градоначелника jугоисточне европе додељен је градоначелнику Зрењанина Чедомиру Јањићу.

У Конгресном центру „Мастер“ Новосадског саjма је под крилатицом „Вече шампиона“, у оквиру 50. Међународног саjма лова, риболова, спорта и туризма „Лорист“, додељена су значајна признања. Овом догађају су присуствовале званице из Покраjинске Владе, представници Црне Горе као земље партнера овогодишњег саjма, Босне и Херцеговине, али и представници градова и општина коjи имаjу jасну стратегиjу развоjа туризна на свом подручjу.

Златни пехар Новосадског саjма уручен jе градоначелнику Зрењанина Чедомиру Jањићу, за успешно организовану манифестациjу „Дани пива“.Овом приликом градоначелнику jе уручено и посебно признање за лични допринос развоjу туризма, а на Вечери туризма Jањић jе награду примио у присуству своjих сарадника.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић примио jе следећег дана у Новом Саду и посебно признање, коjе му jе додељено у оквиру церемониjе отварања Прве Регионалне конференциjе о предузетништву, на Новосадском саjму, у Конгресном центру “Мастер”. Признање Гран При Бизнис самита 2017. за наjбољег градоначелника jугоисточне европе додељено му jе од стране еминентног међународног жириjа, састављеног од представника више институциjа и jавних личности, на челу са Тањом Jакшић, из Алиjансе за jавно-приватно партнерство “Крим Србиjа” (C.R.E.A.M. Serbia).

Прву регионалну конференциjу о предузетништву организовали су, поводом проглашене децениjе предузетништва у Републици Србиjи, Новосадски саjам, Етно центар „Гегула“ из Краљева – Центар за успешан развоj породичне пољопривреде и туризма, уз подршку Европске комисиjе за унутрашње тржиште, индустриjу, предузетништво и мала и средња предузећа (DG GROWTH) EUROPEN SME WEEK i C.R.E.A.M.  Србиjа JПП Алиjанса, Нови Сад. Конференциjи је присуствовало близу 200 учесника из Србиjе и региона.

Аутор: Саша Младеновић & Стевица Соколов (Фото: Александар Блануша)