СРПСКА ОДБОЈКА СА ДУПЛОМ КРУНОМ – И ОРЛОВИ НА ТРОНУ ЕВРОПЕ

Србија је успешно објединила титуле првака Европе у мушкој и женској конкуренцији и показала да нема премца на “ Европском континенту“ у одбојци. Овакав успех је мало ко у Србији искрено очекивао. Посебно је као непрелазна препрека изгледало полуфинале јер је ривал била Француска уз помоћ 15.000 навијача у париском Берсију.

Ово је био велики спортски подвиг који је српска одбојка направила је и пре осам година, мушкарци у Бечу победом у финалу над Италијом предвођени Иваном Миљковићем, а девојке у Београду у крцатој хали „Александар Николић“ против Немачке предвођени Јованом Бракочевић.

Ковач је пре само 40 дана наследио чувеног одбојкаша, легенду из Клека код Зрењанина Николу Грбића. За кратко време, практично истим тимом пожњео је најсјајније европско одличје.

Селектор Слободан Ковач је наш прослављени одбојкаш овенчан олимпијским златом и бронзом, европским сребром и бронзом. Мудро је водио наше професионалце који играју у водећим европским клубовима из победе у победу.

Репрезентација је деловала сјајно, са максималних осам победа у Белгији и Француској. Србија је тако у одбојци дошла до трећег злата и „дупле круне“. У финалу са фаворизованим Словенцима који као да су играли у Љубљани а не у Паризу, није било озбиљне дилеме, који је тим бољи.

Српским одбојкашима је управо успех који је постигла женска селекција била велики мотив да дођу до истог резултата.

Нашим прослављеним одбојкашима је приређен традиционални тријумф у престоном Београду. Овај успех ће надају се спортски радници подстаћи младе у Србији да почну да тренирају одбојку.

Следећи циљ наших шампиона је јасан – виза за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Петровград.орг(Фото: Тањуг)