НИС И ГРАД ЗРЕЊАНИН – ДЕСЕТ ГОДИНА ПРОЈЕКТА – ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО

Компанија НИС и Град Зрењанин свечано су прославили десетогодишњицу НИС-овог програма “Заједници заједно”  у најстаријој позоришној сали у Србији, Народном позоришту “Тоша Јовановић”. Свечаности су присуствовали Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина, Салават Мунипов, главни инжењер Блока Сервиси компаније НИС, представници НИС-а, као и многобројни носиоци пројеката реализованих током десетогодишње сарадње.

Градоначелник Јањић казао је да је у Зрењанину, током сарадње у програму “Заједници заједно” реализовано укупно 139 пројеката и уложено преко 123 милиона динара.

“То је свакако за респект и лепо је у својој средини имати овако друштвено одговорну компанију. Ми, Зрењанинци, честио истичемо да је “Нафтагас” овде и основан, што и јесте тако, и сада је један НИС-ов погон лоциран у нашем граду. Мало је компанија у нашем граду, чак могу да кажем да нема ниједне као што је НИС, која толико и у континуитету улаже у спорт, културу, образовање, уопште у нашу заједницу. Ја сам им на томе захвалан и сигуран сам да ћемо наставити ову сарадњу и наредних година и деценија, и да ће она бити још успешнија”, казао је градоначелник Чедомир Јањић.

Присутнима се обратио и Салават Мунипов, главни инжењер Блока Сервиси компаније НИС, који је рекао да је улагање у заједницу и у пројекте за њено унапређење стратешко опредељење компаније.

“Град Зрењанин је наш партнер од почетка спровођења овог програма. У складу с нашим потребама НИС је у Зрењанину потпомогао отварање акредитованог студијског програма “Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса” на Техничком факултету “Михајло Пупин”, као и одељења трогодишњег образовања на смеру “Руковалац постројењима за добијање нафте и гаса” Техничке школе. Компанија НИС у овом граду има и савремени тренинг центар, чија су врата отворена ученицима и студентима наведених образовних институција. Наставићемо и даље да улажемо у град Зрењанин и пројекте који унапређују заједницу и чине је бољом”, поручио је Мунипов.

Како је истакнуто, подршка социјално угроженим групама, бољој социјализацији и инкорпорацији особа са инвалидитетом у друштвену средину, опремање и реконструкција културних установа, афирмација спортских активности и ревитализација спортске инфраструктуре, улагање у науку и образовање, стипендирање младих талената, подршка културним манифестацијама, еколошки пројекти, изградња и уређење игралишта, паркова и вртића, један су део НИС-овог доприноса побољшању услова живота ове локалне заједнице и њених житеља.

Ученици наших основних школа извели су богат културно-уметнички програм и одушевили све присутне суграђане који имају само речи хвале за реализоване пројекте компаније НИС у оквиру програма „Заједници – заједно“.

Петровград.орг & НИС