КОМПАНИЈА ЕСЕКС ПОЧИЊЕ УСКОРО СА РАДОМ

Jужнокореjско-америчка компаниjа за производњу бакарних жица за трансформаторе, моторе и генераторе “Есекс” свечано ће отворити производне погоне наjвероватниjе 29. новембра, саопштено jе из те компаниjе. Jош ниjе познато ко ће од званичника присуствовати церемониjи, али се очекуjе да ће то бити неко од наjвиших државних функционера Републике Србиjе.

Нова значаjна инвестициjа у индустриjскоj зони “Jугоисток” у Зрењанину реализована jе у веома кратком року. Наиме, 14. марта ове године председник Србиjе Александар Вучић, покраjински премиjер Игор Мировић, градоначелник Чедомир Jањић и председник компаниjе “ЛС Група” Кристофер Ку симболично су изградили зид и означили почетак изградње фабрике.

Завршена је изградња производних погона на површини од 15000 квадратних метара. Извршен је приjем радника и њихова обука, тако да jе све спремно за почетак производње. Инвестициjа је вредне преко 30 милиона евра а компаниjа “Есекс” европска jе подружница америчког гиганта из Атланте “Супериор Есекс”, а обе су чланице jужнокореjске “ЛС Групе” коjа послуjе на преко 100 локациjа у 25 држава и упошљава више од 3000 радника.

Ова компанија се налази у слободној индустријској зони “Jугоисток”, на улазу у град из правца Београда, на месту где су у току и радови на изградњи кружне раскрснице и укрштања с делом обилазнице кроз ту зону.

Петровград.орг