АМБАСАДОР ЧЕПУРИН ПОСЕТИО ИЗЛОЖБУ О РОМАНОВИМА И ДОБИО НА ПОКЛОН МОНОГРАФИЈУ ПЕТРОВГРАД

Град Зрењанин је посетио Његова екселенција амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Васиљевич Чепурин, са сарадницима. Уваженог пријатеља нашег народа, не само дипломату, угостио је градоначелник Зренајнина Чедомир Јањић. Након састанка у Градској кући, амбасадор је са сарадницима и домаћинима посетио Народни музеј Зрењанин и изложбу фотографија “У сусрет руском цару. Романови – царско служење”.

Амбасадор Чепурин је казао да се током једносатног састанка разговарало о много тема, али да су економска питања била сигурно међу најважнијим. Чепурин је изјавио  да Србија и Русија имају све могућности да за пет до седам година повећају квалитет живота људима.Он је констатовао да две земље Имају традиционално братске односе а потенцирао је продубљивање  сарадње у пољопривреди, енергетици, посебно је најавио стратешки гасовод за неких годину дана, а у вези са складиштем  Банатски Двор.

Градоначелник Чедомир Јањић  је са сарадницима представио привредне потенцијале нашег града и подсетио на то да су Ногинск и Ухта од пре неколико година братски и пријатељски градови Зрењанина са којима већ постоји добра сарадња, пре свега, на пољу образовања.

Градоначелник Јањић и гост су потом разменили поклоне, Међу поклонима ове године нашла се чувена монографија „Петровград“ коју су град и Историјски архив објавили поводом 100 година од ослобођења града у Великом рату.

Након састанка у Градској кући, амбасадор је са сарадницима и домаћинима посетио Народни музеј Зрењанин и изложбу фотографија “У сусрет руском цару. Романови – царско служење”.

Амбасадор и градоначелник су са посебном пажњом и наклоношћу погледали поставку посвећену Романовима кроз коју их је провела кустос Владислава Игњатов.

Петровград.орг (Фото: Александар Блануша)