ДАНИ ПИВА МЕЂУ ТРИ НАЈВЕЋЕ ТУРИСТИЧКЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ У СРБИЈИ

У Градскоj кући jе одржана завршна конференциjа за новинаре, на коjоj су приказани овогодишњи егзактни подаци и промовисан филм о догађаjима током 32. манифестациjе “Дани пива”. Присутнима су се обратили градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, помоћник директора Туристичке организациjе града Зрењанина Сања Петровић и ПР “Дана пива” Jадранка Jанковић Нешић.

Фото: Александар Блануша

„Читав низ различитих догађаjа на 15 локациjа, са преко хиљаду учесника, за све генерациjе, и остварен наjвиши ниво безбедности, без иjедног већег инцидента, изузетан jе резултат наше манифестациjе. Нажалост, нисмо успели да оборимо рекорд што се тиче посете, ниjе нас време послужило… Петак jе био фантастичан, по процени полициjе више од сто хиљада људи jе било у граду, очекивали смо бар толико и у суботу, али време нисмо успели да наручимо. Манифестациjу jе током седам дана посетило неких 400.000 људи, што сматрам сjаjном посетом коjа оправдава све наше напоре да “Дани пива” буду међу три наjвеће туристичке манифестациjе у Србиjи”, казао jе градоначелник.

Фото: Бојан Вијатов

Први финансиjски ефекти манифестациjе, по његовим речима, такође су веома повољни, каже градоначелник.

Фото: Горан Михајлов

“Само од закупа штандова остварени су приходи од 11,6 милиона динара, што jе веома озбиљан приход и од ког су покривени трошкови свих извођача на манифестациjи. Очекуjемо индиректне приходе и од ПДВ-а, имамо и неке процене економских стручњака да jе преко 4 милиона евра ушло у град, односно да jе толика потрошња остварена током манифестациjе… овакав концепт “Дана пива” направљен пре три године, те да ће се он даље унапређивати, о чему се размишља већ за наредне, 33. “Дане пива”. 

Фото: Бојан Вијатов

Помоћник директора Туристичке организациjе града Зрењанина Сања Петровић подсетила jе да jедан од рекорда оборен на концерту Зрењанинске филхармониjе, када jе, по неким проценама, на Тргу слободе било око 20 хиљада људи, док jе концерту “Биjелог дугмета” присуствовало 54 хиљаде људи.

Фото: Бојан Вијатов

“ Програм смо конципирали тако да задовољи све критериjуме, различите циљне групе и све старосне структуре и управо jе то оно што разликуjе “Дане пива” од свих других манифестациjа у нашоj земљи”, истакла jе Петровићева. 

Фото: Горан Михајлов

Током данашње конференциjе за новинаре приказан jе и десетоминутни филм посвећен 32. “Данима пива”, урађен у продукциjи зрењанинске куће “Дигитал Стаjл”.

Аутор: Саша Младеновић и Прес служба Градске куће