НОВИ ЧЛАН СУПЕР ЛИГЕ СРБИЈЕ – РК ПРОЛЕТЕР

Повратак рукометаша „Пролетера“ у Супер лигу Србије одјекнуо је у граду на Бегеју, јер се ради о клубу са славном традицијом и резултатима који се памте. Град Зрењанин  је посебно поносан и због чињенице да су ове сезоне и кошаркашице ушле у супер лигу. На почетку овога дела сезоне посетили смо овај клуб где смо добили чврста уверавања. упркос проблемима, у пласман клуба међу рукометну елиту Србије и управо се то и остварило.

Петровград.орг честита клубу успешан повратак у елитно друштво српског рукомета а славље у граду је почело још у суботу увече, у Врбасу, након победе над директним ривалом за улазак у Супер лигу, екипом “Врбас Петрол” резултатом 37:34.

Некадашњи “Пролетер Нафтагас”, два пута је освајао титулу шампиона некадашње Југославије 1990. и 1992. Године. У сезони 1990/91. у финалу Купа европских шампиона, против шпанске Барселоне, генерација предвођена капитеном Јованом Славковићем у незаборавном мечу у крцатом зрењанинском “Медисону” славила је 23:21, а у реваншу “Барса” је била боља таман колико је требало за европску титулу – 20:17.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са сарадницима, приредио је у Градској кући пријем за играче, стручни штаб и руководство рукометног клуба “Пролетер”, нове чланове Супер лиге Србије.

Честитајући им на освајању првог места у Супер “Б” лиги Србије, коло пре краја, градоначелник Јањић пожелео је овој “Пролетеровој” генерацији да крене стопама претходника који су забележили највеће успехе у историји клуба. Поручио им је да је жеља свих љубитеља спорта и рукомета у граду да буду стабилни суперлигаши и да се брзо врате на место у самом врху српског рукомета, које им по свему припада.

Пријему су присуствовали сви рукометаши, заједно са тренером Љубомиром Обрадовићем и председником клуба Драганом Божјаком. Пре почетка сезоне, клуб је наговестио улазак у елиту као циљ, који је коначно и остварен. Успех је значајан јер клуб ове године обележава 70 година постојања, а од последњег играња у највишем рангу прошло је 9 година.

Тренер екипе, који је уједно и селектор женске рукометне репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, рекао је да се са задовољством одазвао позиву управе да помогне клубу у ком је, као играч, остварио завидну каријеру.

Следећи циљ је да клуб уђе у регионалну СЕХА лигу која је повољна, јер је спонзор те лиге Гаспром, тако да клуб не би имао трошкова, а у Зрењанин у би гостовали велики клубови који ће на трибине Кристалне дворане вратити публику.

Петровград.орг