Четврти по реду кадетски кошаркашки турнир „Петровград Баскетбал У16 Куп“ биће одржан у Кристалноj дворани у Зрењанину од 16. до 18. марта, наjављено jе на конференциjи за новинаре у Мултимедиjалноj сали Градске куће. Свечано отварање турнира ће бити одржано у петак, 16. марта у 18.30 часова.

  

 

Помоћник градоначелника Симо Салапура казао jе данас да jе ово jош jедан леп и значаjан догађаj у нашем граду, граду спорта.  Ово ће бити још једна лепа промоциjа спорта кошарке и нашег града, рекао је Салапура.  На овом турниру учествовати значаjна имена и клубови из света кошарке. Салапура jе навео да ће свечано отварање бити одржано у петак, 16. марта у 18.30 часова.

 

 

Наиме, поред домаћих клубова Партизана и Петровграда, угости великане европске кошарке као што су Реал Мадрид, Фенербахче, Локомотиву Кубан, Стела Азура и репрензетациjе Црне Горе и Румуниjе у узрасту У16 . Посетиоци ће имати прилику да на делу виде будуће асове европске и светске кошарке, као и да помогну оболелоj деци кроз хуманитарни карактер турнира.

 

 

Турнир ће бити одржан у организациjи КК Петровград из Зрењанина а под покровитељством града Зрењанина и уз подршку компаниjе “Гомеx”.

 

 

У претходне три године, тих дана, Зрењанин jе био центар омладинске кошарке али и град наjвећег срца jер су посетиоци куповином улазница на бази добровољног прилога директно помагали мисиjе хуманитарних удружења и фондациjа коjа у фокусу имаjу лечење деце.

 

 

На данашњоj конференциjи говорили су и чланови организационог одбора, а, како jе наjавила директорка ОСШ “9. Маj” на свечаном отварању учествоваће и ученици те школе, што за њих представља посебну част.

 

 

Посетиоци турнира донираће средства Хуманитарноj организациjи „Заjедно за живот“ коjа помаже оболелоj деци и њиховим породицама у процесу лечења у земљи или иностранству.

 

Петровград.орг & Град Зрењанин

 

Поделите:

Коментари

коментара