НАЈАВА НАСТАВКА ИЗГРАДЊЕ ОБИЛАЗНИЦЕ

“Путеви Србије” објавили су 30. маја позив за подношење понуда за јавну набавку за изградњу дела обилазног пута око Зрењанина са две кружне раскрснице дуж трасе и изградњом моста преко Бегеја. Градоначелник Зрењанина је изјавио да је Известан наставак изградње обилазнице,деонице од Михајловачког до Темишварског пута.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић рекао је да је наставак изградње обилазнице око града сасвим известан и указао, на вест која се дуго чекала, да су ЈП “Путеви Србије” објавили позив за подношење понуда за јавну набавку.

“Завршили смо пројекат за изградњу обилазнице око града Зрењанина, решили имовинско-правне односе и у наредном периоду очекује нас изградња новог моста на Бегеју и дела обилазнице у граднуличком атару, чија укупна вредност прелази 5 милиона евра” – рекао је недавно градоначелник највећег банатског града, напомињући да ће тај посао бити обављен захваљујући помоћи Владе Републике Србије.

Заиста, “Путеви Србије” објавили су 30. маја позив за подношење понуда за јавну набавку за изградњу дела обилазног пута око Зрењанина са две кружне раскрснице дуж трасе и изградњом моста преко Бегеја. Будући радови обухватиће изградњу пута дугог 3.7 километара, укључујући и две кружне раскрснице као и моста преко канала Бегеј. Коловоз ће бити ширине 7,7 метара са две саобраћајне траке. Обилазни пут почиње од изграђеног дела кружне раскрснице на Михајловачком путу до раскрснице са државним путем ИБ реда број 12 (државни пут ИИ реда број 108 (М-7)).

Изградња овог дела обилазног пута представља наставак већ изграђене деонице од Новосадског до Михајловачког пута, чиме ће се знатно растеретити постојећи путни правац који пролази кроз централну градску зону, измештањем транзитног саобраћаја на обилазницу. О изградњи обилазнице говорило се у медијима интензивно још од 2010. године. Од 2014. године кренуло се у поступак експропријације земљишта, а почетком 2017. године добијена је грађевинска дозвола и у овој години се очекује наставак радова.

Петровград.орг & Град Зрењанин