У оквиру конкурса “Заjедници заjедно”, компаниjа “НИС” је у пословном центру ове компаниjе представила резултате сарадње “НИС-а” и локалних заjедница из целе Србиjе са коjима та компаниjа сарађуjе већ девет година. Програм “Заjедници заjедно” доприноси унапређењу живота кроз реализациjу различитих проjеката у 11 градова. Зрењанин jе jедан од градова укључених у програм, а у његово име свечаности jе присуствовао градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић.

 

 

Присутни су могли да виде и филм о проjектима коjи су успешно реализовани у Граду Зрењанину, а њих jе, да подсетимо, више од 130.

 

 

Присутнима су се обратили генерални директор “НИС-а“ Кирил Тjурдењев, потпредседник Покраjинске владе Ђорђе Милићевић, заменик градоначелника Београда Андреjа Младеновић, као и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

 

 

Како jе речено на свечаности организованоj поводом резултата конкурса, ове године фокус jе био на подршци приоритетним капиталним проjектима. Конкурсом jе било обухваћено пет области, а то су екологиjа, наука, образовање, jавно здравље, социjална заштита, култура и спорт. На основу спроведеног анкетирања грађана и истраживања кључних области за улагање у средини у коjоj живе, изабране су до три приоритетне области у свакоj локалноj заjедници.

 

 

Општине и градове су представили носиоци и корисници проjекта, коjи су реализовани на териториjи локалних заjедница у коjима ”НИС” реализуjе програм “Заjедници заjедно”.

 

 

Поред званичне презентациjе резултата програма, општине и градови су се представили и своjим аутентичним производима, храном, народним ношњама, коjи су презентовани у фоаjеу НИС-овог пословног центра у Новом Саду.

 

 

Програм “Заjедници заjедно“, “НИС“ спроводи већ девет година и до сада jе подржано преко 900 проjеката коjи су, како jе наглашено, допринели социjално-економском развоjу општина и градова у коjима компаниjа послуjе. Кроз оваj програм подршке локалним заjедницама “НИС “ jе до сада донирао више од 900 милиона динара.

 

Приредио: Саша Младеновић (Фото: Александар Блануша)

Поделите:

Коментари

коментара